Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Verovering!

Monday, 01 Nov 2004 door Kaper

Enschede, 5 november 2004

En daar stonden ze dan. Een stuk of 150 leden van de ASV tegenover Gaudium. Alle lagen van de vereniging waren vertegenwoordigd: mannen, vrouwen, jaarclubs, disputen, sjaarsen en natuurlijk de Leeden en Kandidaten van het Moresgenootschap. In de strijd ook wel Moresridders genoemd. Vooral deze Moresridders deden goed mee. Met de Kandidaten voorop wisten ze de Gaudianen aan de kant te krijgen. Niet door fysiek geweld, dat is immers mentaal zwak. Neen, middels een simpel retoriek overgewicht. En aan de kant gingen ze. De oorzaak zou ook kunnen zijn geweest dat de Moresridders achter zich een leger van leden van de ASV hadden staan, volledig bewapend met eieren en meel, maar dat is onwaarschijnlijk. De Sociėteit werd onder aanvoering van de Moresridders simpel en eenvoudig binnen een minuut binnengetreden.

Ondanks verwoede pogingen van enkele Gaudianen de opmars te stuiten, werden zij in hun eigen Sociėteit volledig onder de voet gelopen door het leger. Subtiel doch stevig pakte de Moresridders de Gaudianen beet aan hun revers en met een simpele swing zoals men die ook wel in het edele judo kent, gingen de Gaudianen welhaast vrijwillig op hun rug liggen. "Bier meneer?" stamelde de Gaudiaan. "Dat heeft u hier niet, voor deze keer is een glaasje van uw slootwater ook goed", zei de Moresridder. Fier stonden zij boven allen en trots gingen ze hun weg. De richting van het Sociėteitsbeeld vooral. Menig Moresridder was in deze Moreswaardige strijd voor het gipsen beeld gewond geraakt, maar deerden hen niet. "Voor Koning, Vaderland en Mores zetten wij ons graag in!", riepen ze dan. Het beeld ging naar beneden en werd keurig meegenomen naar Enschede. Omdat het zo mooi is.

De avond ging verder, de bar werd nog een keer veroverd. Klokslag middernacht werd Het Wilhelmus keurig ingezet om na een Heildronk op Hare Majesteit met moed, beleid en trouw het College Mores voort te zetten. Het was een mooie avond vol opzienbarende incidenten. Voor de leden van Gaudium vooral een avond vol leermomenten, voor de leden van de ASV was het duidelijk: De Mores vierden wederom hoogtij!


Voorbereiding inval


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: