Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Dankzij Mores uw post oranje

Saturday, 15 Jan 2005 door Vincent

Na lange onderhandelingen tussen Moresgenootschap Ius Sanctus en postbedrijf TPG heeft laatstgenoemde besloten vanaf 2006 haar huiskleur te veranderen in oranje. Dit geldt voor de brievenbussen, de voertuigen en de bedrijfskleding. In ruil hiervoor zal Ius Sanctus ervoor zorg dragen dat TPG Post nog steeds het label “koninklijk” mag hanteren.

Al in 1996 heeft pakketdienst TNT als pilot een dergelijke kleurverandering doorgevoerd. Om in lijn met deze pilot te handelen zal TPG Post in het vervolg dan ook TNT gaan heten. Tijdens de onderhandelingen kon TPG niet beloven op korte termijn alle voertuigen, brievenbussen en bedrijfskledij te vervangen. Dit zal dan ook in de komende drie jaar gebeuren.

“Wij zijn verheugd dat wij nog steeds in staat zijn Nederlandse bedrijven bewust te maken van hun vaderland. Dat onze Nederlandse post nu ook dč Nederlandse kleur bij uitstek draagt stemt ons uitermate tevreden”, aldus een woordvoerder van het genootschap. Al 14 jaren probeert dit genootschap zich onbaatzuchtig in te zetten voor het Nederlands gedachtegoed, variërend van het Koningshuis tot de Nederlandse taal.

Enkele weken is er onderhandeld over deze verandering in het “Corporate Image” van TPG. “We zijn een Nederlandse onderneming, van oorsprong zelfs een staatsbedrijf. Dit uitte zich echter niet naar onze klanten. We hebben dan ook duidelijk de keus gemaakt om ons hier meer op te richten”, zo weet TNT ons te vertellen. Deze keuze is geen goedkope; zelfs al is afgesproken de vervanging van de materialen pas bij afschrijving te laten geschieden kost dit TPG ongeveer 10 miljoen euro. “Maar dit moet niet gezien worden als een afkoopprijs om middels Ius Sanctus het predikaat ‘koninklijk’ te verkrijgen.”

(Vrij uit 'De Volkskrant' van zaterdag 15 januari)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: