Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Decentrale verwarming

Monday, 07 Feb 2005 door Peter!

Vorige week vrijdag 28 januari was ’s Hertogenbosch dan eindelijk het toneel van een traditionele Ius 'housewarming'. Hoewel de heer N. hier al geruime tijd vertoeft heeft hij het genootschap nog niet eerder in de gelegenheid gesteld de broodnodige inspecties te verrichten. Uiteindelijk hebben maar liefst acht moresleden deze belangrijke taak op zich genomen.

Gelegen in het pittoreske centrum van Den Bosch viel het meteen op dat de woning van N. enigszins modern was voor iemand van zijn afkomst. Wel is er door een verhoogd plafond rekening gehouden met zijn traditionele kledingdracht die hij naar verluidt binnenshuis toch nog graag draagt. Helaas bleek de traditionele schnaps er niet in te zitten (die min is genoteerd) maar na enkele bieren zat de stemming er al aardig in er werd besloten de onvermijdelijke krokodillenliedjes uit de computer van N. te ontvluchten door de kroegentocht in te zetten.

De eerste kroeg was natuurlijk bedoeld even de spreekwoordelijke kat uit de boom te kijken en een beeld te krijgen van het publiek dat we in deze stad zouden aantreffen. Helaas voelden wij ons al snel zelf de kat en besloten dan ook de boom maar snel te verlaten en de overige aanwezigen aan hun saaie eigen persoontjes over te laten. Inmiddels zat de stemming er echter al goed in en werd besloten dit te vieren, het duurde dan ook niet lang voordat de eerste stroperige genevers van alle generaties aan de lippen gezet konden worden. De stemming was na enkele van deze versnaperingen reeds tegen het escalatoire aan geraakt dus werd besloten ons avontuur elders voort te zetten. De precieze gebeurtenissen zijn vanaf dit punt nogal vaag in de geheugens achtergebleven maar het lijkt erop dat we via een omweg op enig moment in ieder geval in de Carrousel geweest zijn omdat een meisje ons dit aangeraden had. Dit nadat zij naar onze leeftijden gevraagd had en constateerde dat wij erg op burgers leken, een opmerking die de enige student in ons midden zich zeker aan zou moeten trekken.

Dat advies van vrouwen te allen tijde gewantrouwd dient te worden bleek ten enenmale toen onze gastheer daar werd overrompeld door vrouwen die duidelijk maar één doel voor ogen hadden: zorgen dat de rest van ons voor die avond een nieuwe slaapplaats zou moeten gaan regelen… De heer Van der V. was de enige die nog scherp genoeg was om de consequenties hiervan te voorzien. Concluderend dat het aanwezige vrouwelijk schoon -of liever: het gebrek daaraan- onze zoektocht naar een slaapplaats niet zou vergemakkelijken wierp hij zich op als de redder van de avond. Hij werd gezien terwijl hij zich naar de uitgang begaf, al dan niet toevallig omringd door een aantal groot uitgevallen lieden met een mooie onderscheiding. Onze gastheer raakte geheel volgens plan in lichte paniek en spoedde zich eveneens richting de uitgang.

Ook hier ontstond een collectief gat in het geheugen, maar zeker is dat er ‘thuisgekomen’ toch schnaps aanwezig bleek te zijn in de vorm van Absint. Het schijnt dat dit in combinatie met de pornocollectie van N. best te drinken is. De nachtrust die volgde was kort en pijnlijk. Niet in de laatste plaats omdat onze gastheer verzuimd had te melden dat de twee bankstellen op zijn kamer eigenlijk bedbanken waren...

De conclusie van het avontuur moet dan ook helaas zijn dat hoewel Den Bosch op zich nog wel te overleven valt, er aan de vermogens van de gastheer nog het één en ander te verbeteren valt. Meedenkend als altijd heeft de commissie Atmosfeer voor vertrek de nodige elementen aan de woning van N. toegevoegd zoals vocht en aroma zodat de beoordeling toch nog kan luiden:
"We weten er niet veel meer van: volgende week weer!"


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: