Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moresweekend weer groot succes!

Tuesday, 17 May 2005 door Kaper

Het is alweer een tijdje geleden dat de actieve Leeden van het Moresgenootschap met elkaar op pad gingen. Samen een weekend weg om de gedachten weer van een lijn te brengen en om te testen of het nog mogelijk is bier op lokatie te drinken. Vanwege het element uitdaging, mocht de locatie zich niet in Twente bevinden. De Moresleeden zijn namelijk al bijna volledig autochtoon tukker en heel Twente ziet er toch hetzelfde uit. Teneinde alles enigszins te (de)reguleren bestond het organiserend comité uit het Subject. De Lokatie was door Luuk vdV. uitgezocht en het logistieke plan was door Alwin S. en Robbert dB. uitgedacht. Het inhoudelijk culturele deel was geregeld door Hilco K. en Gerrit K. Ergo, vol goede moed en met veel zin in een verfrissend pinksterweekend konden de Moresleeden vertrekken naar het Schöne Deutsche Münster. Er kon niets meer mis gaan!?

Niets? Helaas, het ging bij het begin al mis. De Kanselier lag niet alleen zijn in bed en moest dus twee keer zo lang slapen. Zonder Kanselier geen geld en dus trokken de Magistraat en de Griffier er op uit om de Kanselier wakker te trappen. Ondertussen was de rest alvast begonnen met bedelen en de conducteur aan het ophouden, zodat de Leeden de trein niet zouden missen. Enkele treinen later was de Harde Kern® aanwezig en kon de reis beginnen! De treinreis leverde, niet geheel naar tevredenheid van de medepassagiers, een fraai tafereel op aangezien Luuk vdV even zijn Duitse kennis toonde. De toon was gezet!

In Münster aangekomen werd al snel het slaaphok(meer woorden mogen hier niet aan besteed worden) ingeruimd om als de wiedeweerga naar de locale Kneipe te gaan om pullen bier weg te tikken. “Eigenlijk zijn Duitsers net friezen, je geeft ze wat bier en ze worden leuk, geef ze nog meer bier en ze vervelend” – met die woorden begon in de Kneipe het betoog van Ian K. Zo nieuwsgierig als Damir D. en Luuk vdV. zijn, werd dit natuurlijk meteen uitgeprobeerd met als resultaat dat de volgende Kneipe gevonden moest worden. Hier lukte het integreren al een stuk beter en bleek een het concept (ad hoc)Cantus ook voor Duitsers nieuw te zijn. De avond duurde lang en veel te laat lagen de leden uiteindelijk in bed.

De eerste Pinksterdag werd besteed aan cultuur. Münster is best interessant als je even moeite ervoor neemt. Enkele kerken en musea later, was het tijd voor het grote Mores Lente Diner® en tussen de gangen door wist o.a. de Magistraat te betogen dat de basis van epibreren niet aan de woorden maar aan de perceptie van de woorden ligt en wist Arie vdV. te betogen dat ook studeren best te vergelijken is met de tijd in een bejaardenhuis.

’s Avonds werd de tijd weer keurig besteed aan pullen bier en voor Damir D. de iets minder mooie Duitse Deernes. Ook werd er nog een kleine lintjesregen gehouden voor gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Maandag was het tijd voor lang uitslapen, ruzie met de slaaphokbeheerder over de kosten en de treinreis terug.

Ergo, het was een geslaagd weekend. Subject, bedankt!


(c) Bond van verslaggevers behorende tot de Commissie met de Grote Duim


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: