Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


In het kader van One Two Three

Friday, 24 Mar 2006 door Oscar

Hedenavond heeft de EJA van den Moresgenootschap Ius Sanctus plaatsgevonden. Of eigenlijk de EJMA, met de J van Jaars en de M van Mannen, want wat is er namelijk gebeurd: voor het eerst sinds geheugenis van uw verslaggever waren er geen vrouwen op de activiteit.

Hoe zou dit komen... Komt dit door een falende HR, of door het zeer doordringende besluit van Het Verraad (Verdrag voor sommigen) Van Workum om geen vrouwen meer binnen dit Verdrag of Verraad, hoe u wilt, op te nemen.
Hoe dan ook, er was een activiteit, die (hoe verassend en moreswaardig) zeer chaotisch begon. Half 7 was de afspraak, zowel op Enschede CS als ook voor Den Pakkerij.

Geborreld werd er bij de thuisbasis van de Carnavalsverening Krekkelstad Twekkelerveld, alwaar enkele Bedelstaven te bewonderen waren, naast bokalen die de eer van Twekkelerveld weerspiegelden.
Na deze borrel werd en gebowld, niets bijzonder gebeurd, behalve dat na afloop gebierd werd in de VB.

Waar het in bijzonder wel om gaat is het introducren van een nieuw spel. Het “ One Two Three Four Five and Six” spelletje. Net in het kader van andere “games” van den Moresgenootschap gaat her hier om: Spelen, Schikken, Playing The game, and Drink to the bottom or a part of.
De Spelregels zult u ontnemen uit uw volgende Zeilbundel. Zeer geschikt is het spel te spelen met maar 1 (zegge 1) dobbelsteen en de voertaal is Engels, met Nederlandsch accent.
Het spel werd bijzonder goed geaccepteerd onder de Leeden en evtl aankomende Leeden, dus zeker voor herhaling vatbaar.
Hoe de avond verder verliep is voor de verslaggever raadselachtig. Iets wat deze zich nog wel herinnerd is een zaak tegen de Magistraat met Schuldig als resultaat. Wat echter uit deze zaak geworden is zult u nu niet vernemen....


Als laatste, volkomen onafhankelijk van het bovenstaande verhaal wil ik nog inhaken op reacties van het vorige verslag. Leden van het Subject merkten zeer terrecht op dat Amsterdam niet tot het Nederlandsche buitenland behoort
Derwijl is toch daadwerkelijk tot besluit gekomen dat Dhr Schoemaker geen Dispensatie krijgt.

(c) Bah 'Vo
(c) Jongste Lid der Orde der Verheevenen ( nog steeds met trots)
Aan dit verhaal kunnen geen rechten worden ontleend.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: