Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


De Hooghe Raad: de stand van zaken

Tuesday, 11 Apr 2006 door Rutger

ENSCHEDE - Vorige week publiceerde klokkenluider Oscar de W. een artikel op ius.org over vermeende wanpraktijken binnen de Hooge Raad van het Moresgenootschap. Hoewel deze berichtgeving op nogal wat 'tunnel-emotie'* was gebaseerd wist De W. de discussie toch aan te wakkeren. Reden voor uw verslaggever om na anderhalve week eens te kijken waar de diverse leeden van de Hooghe Raad nou zoal mee bezig zijn en hoe de boel er inmiddels voor staat.

13:05 De Magistraat
De Magistraat is net wakker en moet eigenlijk douchen, maar heeft wel even tijd voor ius.org. Vandaag gaat hij een poging doen aan de gang te gaan voor de LustrumKledingCommissie. Voorts is hij benoemd tot Assessor Vlag en Wimpel bij Studentenhuis De Paddenstoel**. Feitelijk is dat niet anders dan onder-Nestor. Verder gaat de Magistraat vandaag zijn nieuwe kamer inspecteren, want de Magistraat gaat intern verhuizen binnen De Paddenstoel. Nu wordt er eerst gedouched. De afgelopen tentamenweek vormde geen uitzondering op de voorgaande tentamenweken, aldus de Magistraat.

13:05 De Griffier
De heer Grootendorst is momenteel bezig met het leren van een tentamen van donderdag. Naar eigen zeggen moet er nog wel een en ander gebeuren, maar het gaat tot nog toe aardig. Vorige week vrijdag heeft Grootendorst ook een tentamen gedaan, met goed gevolg. Donderdagavond zal Grootendorst natuurlijk weer op de Kroeg verschijnen.

13:07 De Procureur-Generaal
De Procureur-Generaal heeft het niet druk met tentamens omdat de tentamenperiode van de Hogeschool niet samenvalt met die van de UT. Roelofsen is dan ook thuis een stapeltje mailtjes aan het doornemen. In het paasvuur zegt Roelofsen zin te hebben, het begint voor hem dan al op vrijdagochtend half 9 met het ophalven van de Taste-caravan, spulletjes halen bij de KSV en het opbouwen van het kampement. Die ochtend zullen ook Mark S., Frans van F. en naar alle waarschijnlijkheid Martijn A. aanwezig zijn.

13:06 De Defensor
Defensor Van Elteren is net uit bed omdat hij gisteren gezopen heeft. Dat begon al om 17:00 uur met een borrel bij Enschedeesch Studenten Corps Audentis et Virtutis. Vandaag staat er niet zoveel op het programma voor Van Elteren behalve een wasje draaien, het kamertje opruimen, computerspelletes spelen. En natuurlijk wordt er vanavond gezopen met Jaarclub LOOS, want LOOS heeft een nieuwe bierplank! Deze week is er voor Van Elteren ook nog een ethiekdag, waarvoor nog een rollenspelletje moet worden voorbereid.

De Kanselier en Executeur-Generaal waren niet bereikbaar voor commentaar.

(c)Bah'Vo

* Term voor meningsvorming na inname van aanzienlijke hoeveelheden alcohol.
** Veelgebruikte term voor een studentenhuis waarin paddestoelen groeien.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: