Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Meer Mores in de Media

Monday, 13 Aug 2007 door Kaper

Onlangs stond in de Leeuwarder Courant een afscheidsinterview met Menno Sappé, de havenmeester van Langweer. De pagina is voor de helft gevuld met een foto van valkjes met daarop ingezet 4 kleinere foto's. Deze foto's hebben als bijschrift: "Leden van het Moresgenootschap Ius Sanctus uit Enschede" Jawel, het is gelukt om de lelijke mannen van het genootschap in de krant te krijgen: Bastiaan K., Wouter van A., Luuk V., en Jochem S. hebben alle vier de eer een eigen pasfoto te hebben in de Leeuwarder Courant.

Voorts staat gemeld in de tekst:

"... Tijd om te gaan slapen. Maar voor het zover is, moeten B&B nog langs de studenten. Die staan in alcoholische staat op de kade. Ze studeren of hebben gestudeerd vaan de Universiteit van Twente en hebben het Moresgenootschap Ius Sanctus opgericht.

Ze komen al jaren in Langweer, maar de Moresvlootshow staat voor het eerst in tien jaar niet in de VVV-gids vermeld! Terwijl ze zoveel goede dingen doen, zoals bijvoorbeeld de samenzang uit eigen bundel.

Oud-student Björn geeft nog wat cijfers: ze zijn hier met 44 man en er gaat in een week 1000 liter bier door. Er zijn ook een paar heel oude Mores-leden mee, wel van boven de 40, die de jongeren wegwijs moeten maken. Die 'oudjes' lopen in colberts met een regiment medailles op de voorkant. Ze dragen allemaal een lichtblauwe stropdas en hebben havenmeester Menno er ook een cadeau gedaan. ..."

Het volledige artikel is hier te vinden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: