Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


'Uwe Majesteit, Tijd voor Twente'

Tuesday, 21 Sep 2010 door Kaper

De Kandidaten van Moresgenootschap Ius Sanctus hebben vandaag prinsjesdag aangegrepen om de actie 'Majesteit, het is tijd voor Twente' die drs. Danny de V. zo'n 10 jaar geleden is begonnen opnieuw in de aandacht te brengen.

Bij de balkonscene na de troonrede lieten de Kandidaten een spandoek op middels ballonnen. De wind was gunstig en dat zorgde ervoor dat de Koninklijke Familie goed uitzicht op het spandoek met de tekst 'Uwe Majesteit, Tijd voor Twente' had en dat leidde volgens Nu.nl tot hilariteit. Media pikken dit natuurlijk snel op en op de site van RTV Oost is videomateriaal te vinden. Hieronder is een interview van RTV Oost met de Kandidaten te vinden, een interview met TC Tubantia is elders online te vinden. Op Twitter is ook volop aandacht voor de actie. De burgermeester van Enschede, Peter den Oudsten, noemt het een 'Fantastische stunt'. Ook het weblog Studenticoos maakte melding van deze actie, die zij omschreven als een voorbeeld van viral marketing




Doel van de actie is uiteraard dat de Koningin met Koninginnedag een bezoek brengt aan Twente. Ze is weliswaar al regelmatig hier geweest voor officiële gelegenheden, maar een bezoek aan de regio met Koninginnedag zelf is het nog nooit van gekomen. Met deze actie hoopt het Moresgenootschap dat de regio weer hoog bij haar op de agenda staat en dat ze komend Koninginnedag een bezoek brengt aan ons Schone en Nijvere Twente.



De actie 'Majesteit, het is Tijd voor Twente' leverde in 2000 ook al veel media-aandacht op. De Telegraaf kopte zelfs met 'Koninginnedag 2001 in Twente'. Ook was er toen een speciale website gemaakt om de actie luister bij te zetten. Het plan was geregeld een brief te sturen naar de Koningin om haar te overtuigen Twente een keer te bezoeken. Dit plan is stopgezet in verband met de vuurwerkramp.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: