Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

P E R S B E R I C H T

Dhr. van den Berg, lid van de Willem Alexander Fanclub (WAF), Metro 28 april 2000 Welkom op de Meer Mores in de Media pagina. Op deze pagina kunt u een aantal gebeurtenissen aantreffen die zich niet alleen binnen Moresgenootschap Ius Sanctus hebben afgespeeld, maar ook landelijk nieuws zijn geworden. Het studentengenootschap is hier sinds 1999 actief mee bezig en treedt door middel van serieuze zaken en ludieke acties steeds meer naar buiten. Voor de organisatie van deze activiteiten is de commissie Meer Mores in de Media (zie ook het commissie-overzicht) opgericht.

Het doel van de commissie is het genootschap op een positieve manier in het nieuws te brengen. Deze commissie is onbewust ontstaan tijdens de oprichting van Leefbaar Twentestad en heeft later vele moreswaardige nieuwsacties geproduceerd.

Leefbaar Twentestad, Kinderboerderij Het Wooldrik, De Willem Alexander fanclub, Weekend Miljonairs, Majesteit het is tijd voor Twente! en diverse artikelen in gerenommeerde bladen en kranten zoals The New York Times en de Volkskrant zijn enkele voorbeelden van de activiteiten van deze commissie.

Verder is het genootschap te zien en te horen geweest op Radio Oost, Radio Enschede , Radio 2, TV Oost, KRO, RTL 5, radio Twente Internet, kabelkrant Nieuws TV en diverse andere landelijke dagbladen zoals de Telegraaf, het Algemeen Dagblad en Spits. Een bijzonder positief resultaat, dat zonder de onvermoeide inzet van alle Leeden van het genootschap niet had kunnen worden behaald.

De twee grootste publiciteitsacties die het genootschap de afgelopen twee jaar heeft georganiseerd is de oprichting van de politieke partij Leefbaar Twentestad en de Majesteit, het is tijd voor Twente! actie.

Doel van Leefbaar Twentestad was een politieke partij op te richten voor jongeren en studenten in Hengelo, Enschede en Borne. Leefbaar Twentestad is net als Twentestad, helaas, een grote fantasie gebleken. Bestaande jongerenpartijen zagen ons niet zitten en ook een flyer-actie op de Universiteit Twente mocht niet baten. Twentestad werd uiteindelijk door de Kamer de prullenbak in verwezen. Leefbaar Twentestad stierf langzaam uit. Meer informatie is te vinden in het betrouwbare archief van het UT Nieuws op: wwwutnws.utwente.nl/utnieuws/data/34/12/twentest.html en uiteraard via zoekmachine www.google.com.

Brief aan de Koningin, gepost onder belangstelling van de televisiecamera, april 2000

De actie Majesteit, het is tijd voor Twente werd in het jaar 2000 gestart. In het Volkskrant Magazine staat een kaartje van Nederland afgedrukt van alle plaatsen in Nederland waar Hare Majesteit de Koningin sinds 1980 Koninginnedag heeft gevierd. Opvallend is dat, koninginnedag nog nooit heeft plaats gevonden in Zuid-Drenthe, Salland en Twente ! De actie Tijd voor Twente is geboren. Helaas voor Twente werden de plaatsen Meppel en Hoogeveen uitgekozen voor koninginnedag 2001 en door de MKZ crisis verplaatst naar 2002. Desalniettemin blijft de actie bestaan en richt het genootschap zich op Koninginnedag in Twente in 2003 !
Meer informatie op: wwwutnws.utwente.nl/utnieuws/data/35/17/ORANJE.html , www.ius.org/koninginnedag of via zoekmachine www.google.com

De Natte Droom in Langweer, Jouster Courant juli 1999

Informatie over de actie voor kinderboerderij Het Wooldrik kunt u vinden in het archief van het UT Nieuws op: wwwutnws.utwente.nl/utnieuws/data/34/34/STEUNTJE.html

De commissie bestaat inmiddels ruim drie jaar en heeft ook in het jaar 2001 en 2002 diverse publicitaire acties achter de rug. Zo heeft het genootschap in de laatste maand van 2001 en de eerste maanden van 2002 zich hard gemaakt om mee te mogen naar de Amsterdam Arena waar het Nationale Huwelijksfeest voor Willem-Alexander en Maxima plaats vond. Uiteindelijk lukte, dankzij de Oranjevereniging Enschede, de actie: Tubantia Archief.

In ongeveer dezelfde periode sloten een tweetal Moresleeden zich aan bij de Oranjevereniging Enschede. In de toekomst zullen de banden tussen het genootschap en de vereniging alleen nog maar hechter worden: Tubantia Archief.

Op het moment dat de zaken weer een beetje rustiger bleken te worden, kregen de Leeden van het genootschap de Almanak van een andere studentenvereniging onder ogen. De paniek was groot en een rel geboren in studentikoos Enschede: Tubantia Archief.

Al met al blijft Moresgenootschap Ius Sanctus in de belangstelling staan. Het doel van de Commissie "Meer Mores in de Media" is hiermee al meerdere malen gehaald en bij de start van de commissie kon men nog niet vermoeden dat het zo'n groot succes zou worden. Ook de komende jaren zal de commissie geen moment laten schieten om het genootschap op een positieve wijze in de media te helpen !

Neem contact op met het Moresgenootschap Ius Sanctus Persbureau.