Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Verkiezingen

Wednesday, 12 Sep 2012 door Kaper

Door Martijn van der V.

Diederik Samsom van de PvdA heeft woensdag rond 7.45 uur als eerste van de lijsttrekkers van de grote partijen gestemd, in zijn woonplaats Leiden. Hij stemde op zichzelf, zei hij desgevraagd. ''Ik stem op de Partij van de Arbeid en dan is het leuk om je eigen hokje een keer rood te maken.''

Ook de andere lijsttrekkers hebben inmiddels hun stem uitgebracht. Zo bracht Geert Wilders, leider van de PVV, om 10.15 zijn stem uit in Den Haag, onder begeleiding van twee beveiligers.

Het Rayonhoofd van het Verdrag van Workum bracht om 11.50 zijn stem uit in zijn woonplaats Utrecht. "Ik hoop op een mooie overwinning voor lijst MIS. De punten uit het MMP zullen ons land zeker verder helpen richting een positieve en moreswaardige toekomst. Andere partijen kunnen niet om ons heen."

Lijsttrekker van Groenlinks, Jolande Sap, heeft in een bassischool in Amsterdam haar stem uitgebracht. GroenLinks wist bij de vorige verkiezingen nog zetels te winnen, maar staat in de peilingen op verlies.

CDA-leider Sybrand van Haersma Buma heeft woensdag om 12.0 zijn stem uitgebracht in de St. Maartensschool in Voorburg. In 2010 leed de partij een grote nederlaag en ook nu staat het CDA er in de peilingen niet zo goed voor.

Onduidelijk is nog of de Magistraat zijn stem al heeft uitgebracht. Het opkomstpercentage onder leeden van het genootschap ligt traditiegetrouw hoog. Rond twee uur had naar schatting 45% van de leeden gestemd, ongekend hoog voor het tijdstip.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: