Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Military Boekelo, modderpoel van bockbier

Tuesday, 15 Oct 2013 door Kaper

Door Lars N.

“Jij ben zó military” was dit jaar de campagne slogan van de military te Boekelo. Op de route van zes kilometer was weer genoeg te zien, maar zoals elk jaar is het belangrijkste om gezien te worden. Bij 90% van de bezoekers staat de wedstrijd op de laatste plek. Na een paar paarden over een groentekraam te hebben zien springen en na enkele ruiters in de waterbak te hebben zien landen is het tijd om te doen waar het echt om gaat tijdens de military: netwerken en bockbieren drinken.

In de tent van een communicatiebureau werden er ook weer veel vrienden uitgenodigd. De heer Henrik N. vertelde: “om half vier besloten we gisteren om naar huis te gaan.” Nog niet hersteld van een zware pre-military borrel werden de eerste bockbieren om 11 uur toch alweer naar binnen gegoten. Om het de beste mannen iets minder zwaar te maken kregen ze er een jachtbittertje bij. Na een druk moment in de tent werd het weer even wat rustiger. De Vries kwam vervolgens om 1 uur zijn eerste bockbiertje drinken aan de bar: “de eerste drie veelbelovende afspraken zijn alweer gelegd.”

Dat de dag goed begonnen was kon wel opgemerkt worden toen een opgetogen clubje mannen de tent later in de middag weer binnen kwam zetten. De heer Peter! den B. wist te vertellen: “braallekjkjdalsklaejdlkjhasd djaklsjd zeeesshhhhsss bocckkbierrrrr.” Inmiddels was het ervaren tappersteam alweer helemaal ingewerkt en slechts enkele seconden later stonden de bieren klaar. Het tempo van de beste mannen nam vervolgens even af tot ze aan het klassieke spel “golfbal in je bier? SCHIKKKENNN” begonnen. Om het wat spannender te maken werd er gelukkig een extra spelelement gevonden: de kids aanwezig mochten de golfbal beheren en bij iedereen in het glas deponeren zodat een schikking getroffen diende te worden.

Om 7 uur ’s avonds begon het dan toch te stortregenen uit de donkere wolken die al tijden boven het terrein hingen. Het terrein veranderde snel in een modderpoel en nog even later werd de modderpoel gemixt met bockbier. Voor enkelen werd het spelletje te zwaar en moesten de bockbiertjes, al dan niet via een alternatieve wijze, geleegd worden. Na een aantal uren leedvermaak voor veel van de aanwezigen en een heftige naborrel, was het tijd om met de taxi richting Enschede centrum te vertrekken. Alvorens de taxi bereikt was moest er helaas een hindernisbaan afgelegd worden die zwaarder bleek te zijn dan de hindernisbaan die de ruiters die dag hadden afgelegd. De combinatie van bockbier, hoestdrank en een bord van een meter hoog werd de heer Bjurn K. dan ook teveel. Na een harde plons werden de volgende woorden geschreeuwd: “AAAHHHhhhhhhh *scheldwoorden* aaahhhh, mijn broek is kletsnat.”

Eenmaal bij de taxi kon er meteen ingestapt worden. De natte plek op de achterbank is niet opgemerkt. Het was weer een geslaagde military.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: