Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Borrel MIS: "Wie heeft er trek in Strohrum ?"

Wednesday, 19 Sep 2001 door Danny

Enschede,

“Wie heeft er trek in Strohrum ?” Dat was één van de vragen die tijdens de kennismakingsborrel van Moresgenootschap Ius Sanctus werd gesteld. Het genootschap organiseerde gisteravond namelijk voor de tweede keer een kennismakingsborrel. Ditmaal op PR. Ondanks eerdere voorspellingen dat er geen eten aanwezig zou zijn was dat wel het geval. Naast het bier werden er traditioneel diverse snacks geserveerd.

De buurvrouw van PR vond het allemaal wat minder gezellig. Toen uw verslaggever vijf kwartier later dan de begintijd van de borrel arriveerde was het vreugdevuur, met bijbehorende knallen, al ontstoken. Dit tot grote ergernis van de buurvrouw. Volgens de Leeden van het genootschap kon het vuur echter geen kwaad, immers PR ligt tegenwoordig onder de rook van de hermandad post in het zuiden van Enschede. Ook het hoofd van de Calamiteitencommissie MIS / Algemeen voorzag geen problemen in het bescheiden vuurtje. Desalniettemin wilde de buurvrouw de boel heel houden en onder dreiging dat ze anders ging bellen, werd het vuur snel uitgemaakt. Gevolg was wel dat vanwege de kou buiten iedereen naar binnen vluchtte.

Zo’n twaalf Kandidaat-Kandidaatleeden waren voor de borrel uitgenodigd en uw verslaggever heeft hen tijdens het feestgedruis allen geobserveerd en gevraagd wat zij in één regel tegen Jong-Ius (def. Spit/Veenbaas) zouden willen zeggen. Een opsomming van de spontane opmerkingen:

Jo: “Ik zou jullie graag beter willen leren kennen !”

Hi: “Joachim, bedankt, hé !”

Ma: “......., wie heeft er trek in Strohrum ?”

Er: “Vinden jullie dat Ius Sanctus nog hetzelfde is als toen jullie nog de actieve kern vormden ?”

Wi: “Mijn motto is : All our dreams can come true if we have the courage to persuade them”

Ba:(richtte zich tot alle oud-leden): “Waarom zijn jullie zo traag met het ledenbestand LBE ?”

Me: “Is de vereniging veranderd t.o.v.”( de rest moest uw verslaggever er zelf maar bij verzinnen en omvormen tot een pakkende quote)

Ro: “Waarom heb je “het” gedaan ?”

Al: “Biertje ?” (Na lang nadenken en hulp van uw verslaggever)

Ko: “What’s life after studeren ?” (en een paar seconden later): “Hoeveel vrouwen hebben jullie ge***** (censuur door red.) na je studententijd ?”

Ge: “Hoe kan je zonder overredingskracht van Stefan (v/d R red.) toch niet lid worden ?”

Mi: “Hoeveel jaar heeft het jullie gekost om terug te komen op je streefgewicht ?”

Wegens privacyredenen worden de volledige namen niet gepubliceerd. De namen zijn wel bij de redactie bekend. Een samenvatting van de antwoorden die vandaag op het interne communicatiesysteem “Geblaat” binnen komen zullen waarschijnlijk morgen op deze site bekend worden gemaakt. Volgens geruchten zullen vandaag veel Kandidaat-Kandidaatleeden www.ius.org bezoeken.

Overigens werd de avond nog even "opgeleukt" door een telefoontje van een hardwerkend Moreslid, Klaas V. De inhoud van het telefoongesprek is bij uw verslaggever onbekend gebleven.

De verwachting is dat de Leeden van Moresgenootschap Ius Sanctus binnenkort de borrelavond zullen gaan evalueren en een oordeel vormen over de aanwezige Kandidaat-Kandidaatleeden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: