Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Enquête is computervirus

Wednesday, 26 Sep 2001 door Danny

Enschede,

Computerexperts waarschuwen voor een nieuw virus vermomd als een enquîte met de vraag of de Verenigde Staten oorlog moeten voeren na de aanslagen op 11 september. Het virus verspreidt zichzelf via e-mail en wist alle bestanden op de harde schijf.

In het onderwerpveld van de e-mail staat 'Peace between America and Islam!'. Het mailtje nodigt uit om te stemmen of de VS de aanslagen moeten vergelden. Om dat te doen moet men het bijvoegsel openen, genaamd WTC.exe.

Behalve het wissen van de harde schijf, stuurt het virus de e-mail door naar alle mensen die in het adresboek van het e-mailprogramma Outlook van Microsoft staan. Dat zegt S. Perry van Computer Associates International.

Volgens Perry zijn tot nu toe tien grote klanten van zijn bedrijf geïnfecteerd met het virus. Onderzoekers hebben nog geen idee waar het virus vandaan komt. Het zou Europa en Azië nog niet bereikt hebben.

(Bron: Deventer Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: