Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Bezoek Prins en Máxima aan Noord-Holland

Thursday, 01 Nov 2001 door Danny

Enschede,

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta brengen vandaag een bezoek aan de provincie Noord-Holland. Het is het dertiende in de reeks kennismakingsbezoeken die het paar dit najaar aflegt aan de provincies en de vier grote steden.

De Prins en zijn verloofde worden in Haarlem in het Provinciehuis verwelkomd door de Commissaris van de Koningin. Daarna wordt het paar door de burgemeester ontvangen in het Stadhuis, waar een ontmoeting plaatsvindt met de Jongerenraad en een presentatie van de Toneelschuur wordt bekeken. De internationaal vermaarde Haarlemse tekenaar en ontwerper Joost Swarte heeft een schetsplan voor een ‘nieuw huis voor de Toneelschuur’gemaakt.

In de Noordersluis bij IJmuiden woont het paar op de ferry Queen of Scandinavia een deel bij van de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het Noordzeekanaal. Na een vaartocht over het Noordzeekanaal bezoekt het paar de Zaanse Schans. In het Zaans Museum wordt gesproken met het Buitenlands Vrouwenoverleg in Zaanstad.

Het bezoek eindigt in Alkmaar, met een boottocht en een rit per open rijtuig door de oude stad. Na een bezoek aan de kaasmarkt gaat het paar per open rijtuig naar het gemeentehuis, waar het bezoek wordt afgesloten.

Meer informatie is te vinden op www.koninklijkhuis.nl en algemene informatie op koninklijke.pagina.nl


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: