Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ius Sanctus: Kort Nieuws

Friday, 02 Nov 2001 door Danny

PIANO MIS ZORGT VOOR GEBRUIKELIJKE OPSCHUDDING

Enschede- De Oranje piano van het genootschap heeft gisteren weer voor een hoop irritatie en ergenis gezorgd in Antigoon. Ondanks eerder gemaakte afspraken vond het SB het niet zo'n geslaagd plan om de piano tegen de bar aan te zetten in het midden van de kroeg. Normaal gesproken is dat ook niet de bedoeling, maar het was gisteravond zo extreem rustig op de kroeg dat het volgens de Leeden van het genootschap geen kwaad kon. Na dreiging van het SB dat de piano het komende half jaar niet meer in de kroeg mocht komen bleef het apparaat alsnog staan. Later op de avond heeft het genootschap een bijzondere cocktail laten bereiden en deze als vredespijp aan het SB aangeboden. De cocktail werd gelukkig goed ontvangen en de problemen waren opgelost.

KANDIDATEN OP PAD

Enschede- De kandidaten van Moresgenootschap Ius Sanctus hebben gisteravond aanstekers gehaald op een voor het genootschap bekende plek in Enschede. Met angst en beven vertrokken zij, echter vol mooie verhalen en met minder vooroordelen kwamen zij weer terug. Naast de aanstekers wisten zij de achtergebleven Leeden van het genootschap een mooi verhaal te vertellen over de geschiedenis van de Enschedese heer Bolke.

BIJZONDERE POST VOOR ORDE DER VERHEEVENEN

Enschede- De Leeden van de Orde der Verheevenen kunnen vanmiddag na een harde werkdag een bijzonder pakketje brieven in de brievenbus ontvangen. De kandidaten van het genootschap stellen zich namelijk voor. Opmerkelijke uitspraken, initiatieven en achtergronden dekken de inhoud van de brieven.

STEMMEN OVER TWEEDE GROOTMEESTER BEDELSTAF

Enschede- De Grootmeester van de Orde van de Bedelstaf meldt dat er op dit moment binnen het Kapittel gestemd wordt over een tweede Grootmeester voor deze Orde. De uitkomst is vooralsnog niet bekend en wordt pas over een paar dagen verwacht. Ook wil de huidige Grootmeester nog niet bekend maken wie eventueel de tweede Grootmeester moet gaan worden.

ORANJEVERENIGING OP BEZOEK

Enschede- Over precies drie weken, namelijk vrijdag 23 november, staat voor het genootschap weer een bijzondere avond te wachten. Het bestuur van de Oranjevereniging komt dan namelijk langs om nader kennis te maken met het genootschap. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Raadzaam is de datum vrij te houden voor het evenement.

VOORBEREIDINGEN ORANJEWEG BEGONNEN

Enschede- Huize Visie in Via Justitia meldt dat de Belg succesvol is gesloopt. Hiermee is een begin gemaakt aan de boulevard in de binnenstad van Enschede, die uiteindelijk moet leiden tot een oranjegezinde weg richting Bijenkorf en Casino. Het project is medio 2002 afgerond.

INSCHRIJVEN DIESCANTUS BEGONNEN

Enschede- Leden van Taste hebben zich gisteravond al kunnen inschrijven voor de Diescantus van Moresgenootschap Ius Sanctus. Deze wordt op zondag 2 december georganiseerd. Ook zijn de voorbereidingen voor de Lustrumcantus al in vole gang. Deze zal begin volgend jaar worden gehouden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: