Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Bezoek Prins en Máxima aan Groningen (met extra Oranjenieuws)

Wednesday, 07 Nov 2001 door Danny

Enschede,

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta brengen vandaag een bezoek aan de provincie Groningen. Het is het viertiende in de reeks kennismakingsbezoeken die het paar dit najaar aflegt aan de provincies en de vier grote steden.

In de stad Groningen wordt het paar in het Stadhuis verwelkomd door de bestuurders van provincie en stad. In het Stadhuis worden inleidingen gehouden over ontwikkelingen in de provincie en in de stad Groningen. Verder wordt in de provinciehoofdstad een rondrit per koets gemaakt, een bezoek gebracht aan het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen en het Groninger Museum bezichtigd. In het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen spreken de Prins en mevrouw Zorreguieta met bestuurders en studenten van de universiteit en van de Hanzehogeschool Groningen over universitair en hoger beroepsonderwijs.

Na een rit door het Reitdiepgebied spreekt het paar in Garnwerd met jonge boeren over ontwikkelingen in de Groningse landbouw. Met hen spreken zij over hun toekomstplannen en –verwachtingen. In de borg Verhildersum, in Leens, wordt een presentatie gegeven over de Waddenzee en het Lauwersmeergebied.

Meer informatie over het bezoek aan Groningen en het Koninklijk Huis is te vinden op www.koninklijkhuis.nl en algemene informatie en bijvoorbeeld buitenlandse Royalty is te vinden op koninklijke.pagina.nl.

Overigens zijn er veel foto's van de tour door Nederland te vinden op de website van het maandblad Vorsten Royale op www.vorsten.nl.

Verder houdt Johan Vlemmix, een bekende Nederlandse Oranjefan, na het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima ermee op. Hij ging met een bestelbusje door het land om Nederlanders het Wilhelmus te leren, hij schreef liedjes over Emily en Máxima en hij richtte de Willem-Alexander Vrije Keuze Vereninging op, die inmiddels 1400 leden telt. Ook kocht hij alvast 700 bruidsjurken voor de Argentijnse schone en bouwde hij zijn eigen 'Soestdijk II', waarin een heuse Máxima-supermarkt is gevestigd. Maar...na 2-2-2002 kapt hij ermee, omdat hij geen karikatuur van zichzelf wil worden. Een interview met hem op www.tref.nl/maxima.

Leeden van Mores die het bezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Overijssel nog een keer willen zien kunnen via de site oranje.pagina.nl direct op de juiste pagina van de site van www.tiscali.nl terecht komen waarop de video op kan worden bekeken.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: