Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Cadeau bij Het Huwelijk

Friday, 09 Nov 2001 door Danny

Enschede,

De bevolking schenkt Willem-Alexander en Máxima voor hun huwelijk `iets voor in huis of tuin'. De keuze tussen een nieuwe eethoek of een set tuinmeubelen mag het paar zelf maken. Het cadeau wordt op 1 februari aangeboden.

Dat heeft het Nationaal Oranjecomité, dat de inzameling voor het huwelijksgeschenk organiseert, gisteren bekendgemaakt. Willem-Alexander en Máxima verhuizen na hun huwelijk naar landgoed Eikenhorst in Wassenaar. Een binnenhuis- of een tuinarchitect zal samen met het paar het cadeau vormgeven.

Behalve het persoonlijke geschenk komt er een nieuw Oranjefonds voor initiatieven die de verschillende culturen in Nederland beter bijeenbrengen. Het geld is bedoeld voor projecten op het gebied van sport, cultuur en onderwijs. Het comité zamelt de komende maanden geld in bij burgers en bedrijven. Zij kunnen een bijdrage aan het huwelijksgeschenk storten op giro 22201.

Het nationaal huwelijksgeschenk wordt aangeboden tijdens een feestavond op 1 februari in de Amsterdam Arena. De provinciebesturen nodigen de komende maanden 50.000 `gewone' Nederlanders uit om het feest bij te wonen. Het programma bestaat uit muziek, theater en dans.

Daarnaast heeft het Oranjecomité zanger Marco Borsato gevraagd een speciaal huwelijkslied te schrijven. Het lied, Lopen over Water, wordt gezongen door Borsato en zangeres Sita van de band K-otic. De opbrengst van de cd gaat naar het Oranjefonds.

Meer informatie op www.ad.nl

(Bron: Algemeen Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: