Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Kandidatengeblaat...

Monday, 12 Nov 2001 door Danny

Enschede,

“In principe valt het wel mee, maar de psychologische druk is groot.” Dat is één van de reacties van de kandidaten van Moresgenootschap Ius Sanctus op de vraag wat zij tot nu toe van de Periode der Toetsing en Boordeling vinden. De kandidaten hebben gisteravond voor de tweede keer voor de Leeden van het genootschap een prima maaltijd in sociëteit Antigoon bereidt en uw verslaggever en assistent-verslaggever Zijlstra maakten samen met de kandidaten de balans op van de periode tot nu toe.

“Interessant en tot nu toe veel geleerd” dat was de eerste reactie van kandidaat Koen over de Periode der Toetsing en Beoordeling. Belangrijkste voor hem is dat hij nu eindelijk een beetje begint te begrijpen waarom het genootschap “is zoals het is.” Verder vindt hij de band onderling sterker dan hij in eerste instantie vermoedde.
“Haat en nijd” gaat blijkbaar goed samen, aldus het kandidaat-lid. Desalniettemin heeft hij het prima naar zijn zin en kijkt hij uit naar de “ouwe lullen”activiteit van 1 december, daar verwacht hij namelijk veel van. Opvallend is dat alle kandidaten grote verwachtingen hebben van deze activiteit. Jong-Ius (def. Spit/Veenbaas) heeft dus wel een reputatie hoog te houden.

Erik vindt de Kandidaatsperiode wisselvallig. “Dan is het weer druk, dan weer rustig. Eigenlijk is er geen goede lijn te trekken.”aldus de kandidaat. Tot nu toe vond hij zijn verkleedopdracht en het bezoek aan het Erelid bijzonder leuk. Verder maakt hij zich toch wel een beetje zorgen over de HR-gesprekken van aankomende week. Zenuwachtig is hij niet “ik weet immers niet wat ik moet verwachten” aldus de kandidaat. Grappig genoeg is de vraag hoe de kandidaten tegen het genootschap aankijken maar moeilijk voor ze te beantwoorden. Volgens Erik is dat lastig aan te geven, maar heeft Ius Sanctus een meerwaarde vanwege de hechte band onderling ook buiten de kroeg en had Hilco niet echt een bepaalde verwachting van het genootschap toen hij “ja” zei. Volgens hem stapt hij wel vaker ergens “gedachteloos”in, zodat hij deze vraag maar moeilijk kan beantwoorden. Remko is een andere mening toegedaan en vindt de wijze waarop Ius Sanctus invulling geeft aan het studentenleven “grappig.” Overigens vindt hij dat de Leeden van Mores zich apart gedragen, maar “dat zal wel met de mores te maken hebben.” Opvallend is dat hij collega-verslaggever Zijlstra aankijkt op het moment dat uw verslaggever over “vervelende klieren” binnen het genootschap begint.

Grappig detail is dat alle kandidaten, behalve Hilco, de verslaggevers van www.ius.org zonder problemen te woord staan. Hilco is wat voorzichtiger geworden vanwege zijn slechte ervaringen met de pers in het verleden en blijft gedurende het gesprek wantrouwend. Desalniettemin heeft hij als enige wel duidelijk voor ogen wat hij binnen het genootschap wil gaan doen. Op dit moment is hij CoHo van de webzijde commissie van ASV Taste, dus zijn interesse gaat binnen het genootschap uit naar www.ius.org, maar “alleen als ik tenminste flash en andere grafische mogelijkheden mag gebruiken op de site van het genootschap.” Webmeester?

Voorlopig gaat het dus prima met de kandidaten van Mores, alleen is de periode voorlopig nog niet voorbij. Remko maakt zich daar toch wel een beetje zorgen over. Hij is namelijk bang dat het Wilhelmus op een gegeven ogenblik gaat vervelen. Kandidaat Erik schrikt van deze opmerking en corrigeert hem daarom snel en voegt eraan toe dat het Wilhelmus nooit zal kunnen vervelen. Remko sluit daarom maar af met de woorden: “Ik heb het nog nooit meegemaakt!” We zijn benieuwd…


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: