Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Paniek: Kist der Verschrikkingen zoek !

Monday, 12 Nov 2001 door Danny

Enschede,

De Kist der Verschrikkingen van Moresgenootschap Ius Sanctus is weg. Dat is vanmorgen bekend gemaakt. De kist, die traditioneel wordt ingezet tijdens de Cantus van het genootschap, is na de laatste Cantus voor nieuwe leden van ASV Taste, zo'n drie weken geleden, zoek geraakt in Antigoon.

Navraag bij het SB leert ons dat zij niet weten waar de Kist der Verschrikkingen is. "We hebben meerdere keren bij de Cantussenaat aangegeven dat de Kist uit de kroeg gehaald moet worden, maar daar werd geen gehoor aangegeven." aldus het SB. "Misschien heeft een eerstejaars hem wel weggegooid tijdens de schoonmaak." aldus een andere SB-er.

Ook de Magistraat weet niet waar de Kist der Verschrikkingen is. In eerste instantie ging hij ervan uit dat de Cantussenaat deze had opgehaald en op Kroegzicht had gezet. Dit blijkt echter niet het geval te zijn. "Het spreekt voor zich dat de Cantussenaat hiervoor verantwoordelijk is." aldus de Magistraat en "Dit is een groot probleem, niet alleen omdat de kist weg is, wat schandalig is, maar ook omdat er binnenkort een Diescantus op 2 december door het genootschap voor ASV Taste wordt georganiseerd. Ik zie het toch niet zitten dat we daar met een doos ofzo binnenkomen!" Gelukkig weet uw verslaggever nog wel een adresje.

De Leeden van de Cantussenaat waren niet allemaal bereikbaar voor commentaar, echter één lid van de Cantussenaat, die wel bereikbaar was, wist ook geen antwoord te geven. Volgens hem zou Kroegzicht de Kist der Verschrikkingen de volgende dag ophalen. Echter nu weten we dat, dat niet gebeurd is.

Desalniettemin staat op de website van het genootschap vooralsnog het volgende te lezen: "De Cantus, berucht en bevreesd, maar bovenal een geweldig spektakel waar bier, zang en ronkende rethoriek een hoofdrol spelen. En als u zich gedraagt heeft u niets te vrezen van de Senaat en haar Kist der Verschrikkingen."

Hmmm, zonder kist der Verschrikkingen heeft u inderdaad niets te vrezen. Ben benieuwd...


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: