Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Magistraat leert Cantussenaat Mores

Tuesday, 13 Nov 2001 door Danny

Enschede,

De Magistraat van Moresgenootschap Ius Sanctus heeft de Cantussenaat Mores geleerd door het bericht in de wereld te helpen dat de Kist der Verschrikkingen weg zou zijn.

De Kist werd zo'n drie weken geleden voor het laatst gebruikt tijdens een Cantus voor nieuwe Leden van ASV Taste. Na afloop beloofde de op Kroegzicht woonachtige Cantussenaatsleden de Kist de volgende dag uit Antigoon te halen. Tot verbazing van de Magistraat gebeurde dat niet en werd hij door het SB gebeld en gesommeerd de Kist per direct weg te halen omdat deze anders samen met het andere vuil weggegooid zou worden. De Magistraat heeft vervolgens in z’n eentje de afgelopen week de Kist weggehaald en in zijn huis neer gezet.

Om de Cantussenaatsleden een lesje te leren vanwege hun laksheid besloot de Magistraat de verslaggever van www.ius.org te berichten over het verdwijnen van de kist. De berichtgeving op www.ius.org leidde vervolgens tot een storm van verontwaardiging binnen Mores, maar zorgde tegelijkertijd ook voor paniek binnen de verantwoordelijke Cantussenaatsleden. Mores –en Cantuslid den Braber ging pijlsnel verhaal halen bij het SB maar ving daar bot, omdat de Magistraat het SB had gevraagd het spel mee te spelen.

Om te voorkomen dat de grap uit de hand zou lopen, heeft de Magistraat uw verslaggever op de hoogte gebracht van de ware gebeurtenissen omtrent de Kist der Verschrikkingen. Volgens de Magistraat is de boodschap bij de Cantussenaatsleden wel duidelijk overgekomen. “Laksheid wordt niet meer getolereerd” aldus een tevreden Magistraat.

Overigens wil de Magistraat nog wel zijn excuses aanbieden voor alle commotie die binnen het genootschap is ontstaan.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: