Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Ton Z: geen kwade opzet

Tuesday, 13 Nov 2001 door Danny

Van onzer verslaggever / columnist Martijn v/d V.

Enschede,

Op 12 oktober j.l. was op deze site te lezen dat Moreslid de heer v/d Veen mogelijk slachtoffer was geworden van een aanval met bevroren olijven. De vrieskist, ooit in bezit van de heer Ton Z. scheen 'aangepast' te zijn en bleef vriezen, ondanks dat het apparaat uitgezet was. Kwade opzet werd vermoed, wat leidde tot een bericht op www.ius.org.

Afgelopen zondag is het hele gebeuren uitgesproken in een langdurig gesprek. De heer Ton Z. bleek de onschuld zelve. Zijn verklaring was dat de stekker altijd uit het contact getrokken werd en dat de vrieskist blijkbaar niet gewend was om uitgezet te worden door middel van een knop. Beide heren besloten dan ook dat de vrieskist een gewoontedier is dat bovendien gehecht is aan oude gebruiken. Na deze constatering kon de kiem van conflict als gesmoord beschouwd worden.

Beide heren spraken elkaar op zondagavond, toen bijna twintig leeden van Ius Sanctus bijeen waren om op hoog niveau met elkaar te praten, redetwisten en een voorbeeld zijn voor de vier kandidaatleden.

----------------------------------------------------------------------
Uit Archief www.ius.org: 12 oktober 2001

(...)Of er van opzet sprake is weet de heer v/d V niet. "Binnenkort moet de heer Ton Z. toch met een bezoek vereerd worden, ik hoop dat hij dan een verklaring voor deze nare actie heeft".

Op de vraag of de heer v/d V nog wel rustig slaap antwoordt deze "ja och, maar het is net alsof iemand je huis is binnengekomen. Heel eng. Ik heb de stekker nu uit het contact getrokken en hoop dat, dat voldoende is. Toch begrijp ik er iets van, ik had nooit iets gemerkt van een bekoeling van de onderlinge verstandhouding, deze aanslag is voor mij een volkomen verrassing."


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: