Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Bezoek Prins en Máxima Zorreguieta aan de stad Utrecht

Wednesday, 14 Nov 2001 door Danny

Enschede,

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta brengen vandaag een bezoek aan de stad Utrecht. Het is het vijftiende in de reeks kennismakingsbezoeken die het paar dit najaar aflegt aan de provincies en de vier grote steden.

De Prins en zijn verloofde worden door de burgemeester, mevrouw mr. A.H. Brouwer-Korf, verwelkomd in Pijlsweerd. Na een wandeling door deze wijk wordt het paar in buurthuis De Balk ingelicht over de buurtpreventie en de wijkveiligheid in Pijlsweerd. In het buurthuis geeft een aantal betrokkenen een uiteenzetting over de problemen waarmee de wijk kampt op het gebied van wijkveiligheid en over de actieve buurtpreventie waarmee een groep bewoners die problemen zelf tracht op te lossen en het woonplezier in de wijk te verhogen.Daarna bezoeken zij de permanente Dick Bruna-tentoonstelling in het Centraal Museum. Naast kinderboeken – dit jaar verscheen het honderdste, Het spook Nijntje – maakt de wereldberoemde Utrechter boekomslagen, posters en illustraties. Bij de rondleiding zijn ook enkele tientallen Utrechtse kleuters uitgenodigd.

In het gebouw van de faculteit Muziek van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht presenteren studenten uit alle faculteiten zich in een wervelende voorstelling, met muziek, theater, nieuwe media en mode. De voorstelling is gezamenlijk opgezet door de Faculteit Beeldende Kunst & Vormgeving, de Faculteit Kunst, Media en Technologie, de Faculteit Theater en de Faculteit Muziek.

Tot slot spreekt het paar in het stadhuis met Utrechters over sociale, economische en ruimtelijke ontwikkelingen in de stad. Er wordt gesproken over de noodzaak van een dialoog tussen bevolkingsgroepen, over de ontwikkeling van het Utrechtse centrum en over de integrale aanpak van het naoorlogse Kanaleneiland.

Meer informatie over het bezoek aan de stad Utrecht is te vinden op www.koninklijkhuis.nl. Daarnaast veel nieuws over royalty's op koninklijke.pagina.nl.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: