Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Site Koninklijk Huis uitgebreid; Bijzondere foto's van Koninklijk paar.

Wednesday, 21 Nov 2001 door Danny

Den Haag,

De site van het Koninklijk Huis is sinds gisteren uitgebreid. Naast de gebruikelijke pagina's heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) op www.koninklijkhuis.nl/huwelijk speciale pagina's gemaakt die alle informatie geven over het huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta. In de aanloop naar het huwelijk wordt de informatie regelmatig op de site aangevuld.

Op deze site is informatie te vinden over de verlovingstijd en de huwelijksdag. Daarnaast zijn er persberichten en toespraken te vinden. Verder worden de levensbeschrijvingen van het paar gegeven en achtergrondinformatie over het Paleis op de Dam, Beurs van Berlage, de Nieuwe Kerk, de Gouden Koets en het Nationaal Huwelijksgeschenk.

Heel bijzonder is het fotoalbum op de site. Hier zijn 18 officiële foto's van Willem-Alexander en Máxima neergezet. Niet alleen als koppel maar ook afzonderlijk van elkaar. Deze foto's zijn overigens na te bestellen bij de RVD en zeer de moeite waard om te bekijken.

Verder is op de site het programma voor het koninklijk huwelijk op 02-02-2002 in hoofdlijnen neergezet.

10.15-10.45 uur: burgerlijk huwelijk

Het burgerlijk huwelijk wordt in de Beurs van Berlage voltrokken door de burgemeester van Amsterdam, mr. M.J. Cohen. Tijdens de plechtigheid zullen naast familieleden en vrienden van het bruidspaar, autoriteiten en genodigden uit de koninkrijksdelen, de provincies en de gemeente Amsterdam aanwezig zijn.

11.30-13.00 uur: kerkelijke inzegening

De kerkelijke inzegening van het huwelijk vindt plaats in de Nieuwe Kerk.Onder de genodigden bevinden zich naast familie en vrienden van het bruidspaar, koninklijke gasten en andere autoriteiten.

13.00-13.30 uur: rijtoer

Na de kerkelijke inzegening maakt het paar vanaf de Nieuwe Kerk een rijtoer met de Gouden Koets, via Nieuwezijds Voorburgwal, Spui, Singel, Muntplein en Rokin naar het Koninklijk Paleis Amsterdam, op de Dam.

13.30-13.45 uur: balkon

Tot slot zal het bruidspaar verschijnen op het balkon van het Koninklijk Paleis. Vrijdagavond 1 februari woont het paar in de Amsterdam Arena een Nationale Feestavond bij van het Nationaal Oranje Comité en de Gemeente Amsterdam (aanvang: 19.45).

Meer informatie over Willem-Alexander en Máxima is dus te vinden op www.koninklijkhuis.nl/huwelijkZoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: