Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Prinses Margriet opent appartementencomplex: Prins van Oranje in Arnhem.

Thursday, 22 Nov 2001 door Danny

Den Haag,

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht vandaag de officiŽle opening van het woonzorgappartementencomplex Parc Imstenrade te Heerlen. Het complex bestaat uit 184 appartementen met zorgvoorzieningen naar wens en een kraamzorghotel.

Parc Imstenrade is gehuisvest op het terrein -en voor een belangrijk deel in de gebouwen- van de voormalige vroedvrouwenschool. Het complex is een rijksmonument en omvatte een woonhuis annex kantoren en kamers van religieuzen, de kliniek met de verpleegzalen, de oorspronkelijke directeursvilla en een kapel. In het zeventig jarig bestaan van de school zijn er ruim 80.000 kinderen ter wereld gekomen.

Nadat de vroedvrouwenschool werd verplaatst naar Kerkrade, is het complex gerestaureerd en gerenoveerd en heeft het een woon- en zorgfunctie gekregen. Vorig jaar zijn 184 appartementen gerealiseerd in en rond de oorspronkelijke historische bebouwing. Daarin is ook ruimte geboden aan algemene voorzieningen voor het complex zoals een ontmoetingsruimte, een restaurant, een winkel, een kapsalon, fysiotherapieruimten, een servicecorner en een care office.

De oorspronkelijke directeursvilla op het complex is gerestaureerd, verbouwd en herbestemd tot een kraamzorghotel. In de Ooievaarsvilla kunnen aanstaande moeders in huiselijke sfeer bevallen en/of hun kraamtijd doorbrengen.

Het laatste onderdeel van het renovatietraject is de restauratie van de kapel. Deze zal weer worden benut voor de eredienst en andere bijeenkomsten. Het gehele complex ligt op een terrein van 13 hectare dat tevens een beschermd hellingbos omvat van 6,5 hectare. Overigens is Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje vandaag in het Gelredome te Arnhem aanwezig bij de slotmanifestatie “Voor de Muziek Uit”.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: