Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Hooghe Raad gaat ingrijpend veranderen

Friday, 23 Nov 2001 door Danny

Enschede,

De Hooghe Raad van Moresgenootschap Ius Sanctus gaat ingrijpend veranderen. Dat heeft uw verslaggever uit de wandelgangen vernomen. Zo doen de geruchten de ronde dat de Kanselier, de Procureur-Generaal en de Executeur-Generaal de eerst volgende Algemeene Vergadering, namelijk op 7 december, uit de HR willen stappen.

Dat zou een opmerkelijke situatie zijn. Voor het eerst in de geschiedenis van het genootschap zou zo’n grote HR-wisseling namelijk gaan plaats vinden tijdens een lopende Periode der Toetsing en Beoordeling. Tijdens de AV van 7 december zal namelijk ook een besluit moeten worden genomen over de positie van de kandidaten van het genootschap.

Overigens was van de Executeur-Generaal al langer bekend dat hij de HR weer snel zou gaan verlaten in verband met zijn studie. De overige twee wisselingen komen volledig onverwacht. Het eventuele vertrek van de Procureur-Generaal zou te maken hebben met het voortzetten van de studie in het buitenland. Over de reden van vertrek van de Kanselier is minder bekend. Vooral dit gerucht is opmerkelijk, omdat de Kanselier op dit moment midden in een financiële reorganisatie procedure zit. Betrokken HR-Leeden willen vooralsnog geen commentaar geven op de gebeurtenissen.

Over een week zal er meer duidelijkheid komen over de geruchten omtrent de HR-wisselingen. De stukken voor de Algemeene Vergadering moeten immers één week voor aanvang bij de Leeden in de bus liggen. Of er binnen het subject van het genootschap al Leeden gepolst zijn om toe te treden tot de Hooghe Raad is onbekend.

Wordt vervolgd…


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: