Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Magistraat licht gewond na braspartij

Friday, 23 Nov 2001 door Danny

Enschede,

De Magistraat van Moresgenootschap Ius Sanctus is gisteravond laat in een heftige braspartij verzeild geraakt en is daarbij gewond geraakt. Daarnaast heeft hij in de strijd al zijn onderscheidingen verloren.

De Magistraat stond rustig een biertje te drinken toen zijn belager de opmerking maakte dat de Magistraat onaardig was tegen de barmensen. Een heftige discussie volgde, hetgeen in een braspartij eindigde. Hierbij raakte de Magistraat aan zijn rechterelleboog gewond en werd het jasje van zijn belager door midden gescheurd. De onderscheidingen vlogen door de kroeg, maar op de lintjes na werden ze allemaal min of meer weer terug gevonden. Het jasje van de Magistraat bleef overigens gespaard. Overigens werd het hele gebeuren op Moreswaardige en studentikoze wijze uitgesproken.

Het is vooralsnog onbekend of de Grootmeesters van het Oranje Hart de Magistraat van een onderscheiding gaan voorzien wegens verdediging van de eer van het genootschap.

Het was sowieso een heftige avond. Zo wilde twee Moresleeden een opdracht die zij als subject hadden toegewezen niet uitvoeren en werd de Mnemosyne-tafel onder handen genomen. Vanavond zal op de kroeg gewoon geborreld gaan worden. Dan zal ook een rechtszaak tegen de twee weigerende Moresleeden gevoerd gaan worden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: