Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Prinses Margriet reikt Alcuin Award uit

Saturday, 24 Nov 2001 door Danny

Rotterdam,

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden reikt vandaag op de Ichthus Hogeschool in Rotterdam de Europese onderwijsprijs, de Alcuin Award, uit. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de European Parents Association aan het meest belovende initiatief op het gebied van de samenwerking tussen ouders en school. De prijs is vernoemd naar Alcuinus van York, onderwijsadviseur van Karel de Grote en stichter van de eerste scholen in Europa.

Uit een voorselectie zijn 5 projecten gekozen, waaronder Parents teach Teachers uit Rotterdam. Het doel van het project is het verbeteren van de integratie van buitenlandse kinderen in het Nederlandse onderwijs en het bevorderen van deelname van ouders aan schoolactiviteiten. Scholen worden bezocht door een team, bestaande uit ouders van schoolgaande kinderen van verschillende nationaliteiten. Het team geeft de leraren informatie over hun culturele achtergrond en vertelt over hun ervaringen in het Nederlandse onderwijs. Op basis van deze informatie kan er meer wederzijds begrip ontstaan tussen leraren en uit het buitenland afkomstige kinderen en hun ouders op school. De overige projecten zijn afkomstig uit Belgie (2 projecten), Liechtenstein en Polen.

Meer informatie op www.koninklijkhuis.nl en op koninklijke.pagina.nl meer Royalty nieuws.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: