Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Wisseling van de wacht

Wednesday, 11 Apr 2001 door Danny

Enschede,

Gisteravond heeft een belangrijke wisseling van de wacht plaatsgevonden. Het SB van Antigoon is gewisseld en daarbij is Moreslid Ian uit zijn functie getreden en heeft Moreslid Martin het stokje overgenomen. Als afscheidskado kregen de SB-ers een "glas naar drinkvermogen".

De wissel van het SB gaat er normaal gesproken heftig aan toe. Nadat de oude voorzitter van het SB het nieuwe SB aan de leden van de vereniging had voorgesteld werden zij binnen een kwartier Antigoon uitgezet. Hetgeen tot heftige escalatie leidde. Vooral het emmersysteem bevestigd aan het plafond waar troep uitkwam was zeer geslaagd. Overal aan het plafond waren emmertjes met troep opgehangen. De brandslang is dit jaar gelukkig niet gebruikt. Diverse Moresleeden verenigd in de "Vrienden van de Stichting" probeerde de boel onder controle te houden en de Magistraat wist door middel van het inzetten van het verenigingslied de boel uiteindelijk weer rustig te krijgen zodat het nieuwe SB aan haar werk kon beginnen oftwel in dit geval het tappen van bier. "Escalatie is oke, maar wel met bier in de hand" moet zijn gedachte geweest zijn.

Moreslid Ian heeft binnen het SB de functie van Logico vervuld. Opvallendste hoogtepunt van hem, was zijn lange termijn aankoop van enkele tienduizenden papieren handdoekjes. Een aankoop waar de vereniging nog in lengte van jaren mee vooruit kan. Martin veel succes het komende jaar en Ian bedankt en geniet van je vrijheid.

Overigens zijn Leeden van Mores al jaren actief binnen het SB. Afgelopen weekend werden maar liefst zeven Moresleeden gesignaleerd op de SB borrel, waarbij onder het genot van diverse bieren een ieder terug keek op zijn of haar SB-verleden.Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: