Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Kandidaten bij Prins van Oranje en Maxima !

Saturday, 24 Nov 2001 door Danny

Den Haag / Enschede,

De Kandidaten van Moresgenootschap Ius Sanctus zijn gistermiddag bij Willem-Alexander en Maxima in Den Haag geweest. Daar bezochten de Prins en zijn aanstaande vrouw de tentoonstelling Winters van Weleer, Sneeuw en ijs in het Mauritshuis. De Kandidaten, die in verband met hun tocht door Nederland, aanvankelijk de Tweede Kamer wilde bezoeken werden daar door iemand aangesproken op hun Oranje outfit. “Jullie gaan vast naar Willem-Alexander en Maxima” had de persoon aan de Kandidaten gevraagd. De Kandidaten, die het laatste nieuws op deze site nog niet hadden gelezen, wisten aanvankelijk niet waar het over ging, maar nadat de man vertelde dat de Prins en Maxima in Den Haag aanwezig waren, bedachten de kandidaten zich geen ogenblik en gingen ze naar het Mauritshuis.

Daar aangekomen was het nog vrij rustig, slecht een handjevol fotografen was al aanwezig. Ook zij stonden te wachten op de komst van Maxima en Willem-Alexander. Na een klein kwartiertje gewacht te hebben, met de camera in aanslag, arriveerde the Koninklijke paar. De Kandidaten waren diep onder de indruk en wisten de aandacht van Maxima te trekken, door haar luidruchtig maar Moreswaardig gedag te zeggen. Hierop draaide Maxima zich om en lachte en zwaaide ze vriendelijk naar de Kandidaten, die daardoor mooie foto’s konden maken. De aanwezige fotografen, die naast de Kandidaten stonden, waren de Kandidaten ook dankbaar dat zij de aandacht van Maxima hadden weten te trekken, immers ook zij hadden door hun actie nu aantal mooie plaatjes kunnen maken. Gezien het feit dat de fotografen bijna dagelijks het Koninklijk paar volgen kunnen ze namelijk zelf niet meer om aandacht van het paar vragen. De fotografen waren zelfs zo tevreden dat de Kandidaten ook de professionele foto’s krijgen opgestuurd.

Een succesvol verlopen veldtocht dus van de Kandidaten van Mores. Overigens hebben ze ’s ochtends Paleis ’t Loo en de Julinatoren in Apeldoorn bezocht. ’s Middags hebben zij het graf van Willem van Oranje in Delft bezocht en de dag dus afgesloten met een bezoek aan de Prins van Oranje en Maxima.

De tentoonstelling die de Prins en Maxima hebben bezocht duurt tot en met 24 februari 2002. Daar zijn bijna veertig winterlandschappen te zien uit de Gouden Eeuw, afkomstig uit openbare en particuliere verzamelingen in binnen- en buitenland. Er wordt werk getoond van schilders als Avercamp, Van Ruisdael en Rembrandt. Meer informatie over de tentoonstelling in het archief van deze site en natuurlijk op www.koninklijkhuis.nl.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: