Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Stilte voor de storm ?

Thursday, 29 Nov 2001 door Danny

Enschede,

Rust en stilte. Absolute rust en stilte. Dat is momenteel het vaarwater waar Moresgenootschap Ius Sanctus zich in bevindt. Ondanks alle perikelen van de afgelopen weken omtrent de Kandidaten, de Kledingcontrole, de aanstaande wissels bij de Hooghe Raad en de Lustrumcantus lijkt het erop dat het genootschap even een adempauze in heeft gelast.

Slechts bij één lid is de paniek uitgebroken, namelijk bij uw verslaggever. Zwijgend zit ik nu weer achter mijn beeldscherm. Ditmaal turend naar een leeg scherm. Geen nieuws, althans nog net niet. Niet volgens de maatstaven die uw verslaggever hanteert. Wel zijn er natuurlijk een aantal belangrijke activiteiten op komst en worden hier en daar binnen het Enschedese deel van het genootschap plannen ontwikkeld voor de toekomst.

Zo zijn er plannen voor een nieuwe culturele activiteit voor Mores. De laatste activiteit op dit gebied is inmiddels alweer twee jaar geleden. Dat was namelijk een bezoek aan de Opera "Die Zauberflöte" die tijdens het Twents Opera Festival werd opgevoerd. Daarnaast heeft de commissie OPA een aantal vergaderingen gehouden...ben benieuwd naar de ontwikkelingen, maar voorlopig ook rust op dat front en staat OPA veilig achter slot en grendel ergens in een Twentse schuur.

En op de website van Bastet staat na een aantal maanden het genootschap nog steeds aangeschreven als het beste gezelschap van Taste met 81.4% van de stemmen. Op zo'n hoge score moet natuurlijk gedronken worden en leidt tot verbazing en irritaties bij leden van andere gezelschappen. Zo vroeg een Thoridorlid zich vandaag in het gastenboek van Bastet af, hoe het nu eigenlijk kon dat Ius zo hoog scoort. Wij weten het antwoord wel. Net zoals we het antwoord weten op de vraag waarom Fubar het laagst eindigt met nog geen 2% van de stemmen.

Verder heeft De Hooghe Raad gisteravond een HR-vergadering gehouden. Uw verslaggever heeft via zijn bekende bronnen nog niet vernomen wat er precies besproken is en wat de uitkomsten zijn, maar gezien de ontwikkelingen zal de Diescantus van ASV Taste a.s. zondag 2 december op Antigoon zijn besproken en natuurlijk zijn er voorbereidingen genomen omtrent de AV van 7 december. Wellicht is ook het functioneren van de Kandidaten besproken, het functioneren van het rechtssysteem en natuurlijk de Jong-Ius (def. Spit/Veenbaas) activiteit van a.s. zaterdag in het midden van het land.

Maar voorlopig is het nog even rustig binnen het genootschap. Alleen uw verslaggever zit niet stil. Toch wel weer een aardig stukje geproduceerd en voor uw verslaggever nog belangrijker, het laatste TCW-tentamen is gehaald! Kantje boord, dat wel, maar desalniettemin een voldoende. De voorbereidingen voor het afstudeerfeest kunnen beginnen, de 11e van de 1e, staat na vandaag als een huis.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: