Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Avontuurlijk Arnhem

Thursday, 12 Apr 2001 door Danny

Enschede - Arnhem,

Met zijn jas al aan, stond hij vanmorgen vroeg te wachten op zijn lift naar Arnhem. Vandaar uit zou hij met een andere auto verder naar Frankrijk afreizen. Moreslid V was er helemaal klaar voor. Vier dagen « parlez vous Français ». Maar voordat het zover was moest hij eerst de rit Enschede - Arnhem nog even overleven. Aangezien de Moresleden dV, K en S hem wel even zouden wegbrengen in verband met de treinstaking was dat geen gemakkelijk opgave. Nog voordat de gemeentegrens was gepasseerd begon de ellende. K en S waren “iets” te actief en wisten tijdens het tanken de pompbediende gek te krijgen. Terwijl dV aan het afrekenen was, en de auto onbeheerd had achtergelaten, hadden de achtergebleven Moresleeden als snel uitgevonden waar de knopjes van het licht, ruitenwisser en claxon zaten en dat deze tegelijkertijd konden worden bediend. Het experiment van de Heeren was geslaagd. De pompbediende kreeg medelijden met dV en gaf hem bij vertrek een aantal paaseieren mee zodat de “kinderen” tot bedaren kon worden gebracht.

Tijdens het rijden wisten K en S de tas van V met vakantiespullen uit de achterbak te bemachtigen. Peppi en Kokki op de achterbank, de boxershorts van V werden daarom maar als hoofddeksel gebruikt. Iets wat menig ander weggebruiker uit de concentratie haalde. Met 150 kilometer per uur over de snelweg werd Arnhem snel bereikt. K en S werden steeds actiever en ook dV begon zich af te vragen waar hij aan begonnen was. Afspraken maken in niet- nuchtere toestand is niet het beste wat je kan doen. Het was weer gezellig geweest gisteravond op Asgard.

In Arnhem wisten K en S ook niet van ophouden. Nadat diverse passanten de dupe waren geworden van de capriolen van beide Heeren, de lift in de parkeergarage elk parkeerdek had aangedaan, werd in de winkelstraat van Arnhem de plaatselijke dansschool bezocht. De hardwerkende dansers en danseressen van dat moment raakten na het zien van de danspasjes van K en S volledig uit hun concentratie. Hetgeen tot nog meer activiteiten bij de Heeren leidde.

Overigens kan de praeses van de commissie MMidM wel tevreden zijn. S werd tijdens het bezoek aan Arnhem nog even geïnterviewd door een verslaggeefster van Omroep Gelderland. “Waar denk je aan bij Pasen” was de vraag, die door S werd beantwoord met “Dan ga ik met mijn vriendjes en vriendinnetjes gezellig naar de Ardennen om daar paaseitjes te verstoppen en te zoeken”. Het niveau van de regionale radio is in ieder geval na vandaag weer een stukje gedaald.

Nadat de plaatselijke carnavalswinkel werd leeggehaald met de bekende “Oranjespeeltjes” voor het feest van vanavond in Antigoon, kon ook dV opgelucht ademhalen. Enschede kwam weer in zicht. Het vermoeiende dagje Arnhem zat erop, maar het spontane dagje Arnhem was achteraf gezien wel zeer de moeite waard geweest. Meer info over de capriolen van K en S op:
www.svenschenkel.nl en
www.kolbeek.nl


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: