Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Stil,stiller,stilst. Suf, suffer, sufst. Rust bij MIS!

Thursday, 06 Dec 2001 door Danny

Enschede / Parijs,

Afgelopen week wist ik u al te vertellen onder de kop "Stilte voor de storm" dat het momenteel rustig is binnen het genootschap. Maar dat het zo stil voor zo'n lange periode zou blijven had ook uw verslaggever niet in kunnen schatten.

Gelukkig was er eergisteren weer een beetje hoop voor uw verslaggever om de site weer van vers nieuws uit Enschede te voorzien. Taste ging namelijk in het kader van de dertiende dies naar Parijs en zo'n zeven Moresleeden en twee Kandidaatleeden gingen mee. Des te groter was dan ook de teleurstelling om te moeten horen dat er helemaal niets in Parijs gebeurd is, wat enigszins nieuwswaardig is voor deze druk bezochte site. Uw verslaggever hanteert namelijk strenge eisen.

Des te groter was ook de schok om te moeten constateren dat Oud-Ius (def. Spit/Veenbaas) tegenwoordig extreme neigingen heeft richting de burgerlijkheid. Maar liefst drie Moresmannen hebben namelijk tijdens de trip naar Parijs gezellig hun vriendinnetje meegenomen. Niets mis mee, maar gezien het resultaat, namelijk dat er echt helemaal niets gebeurd is, behalve dat het erg gezellig was, maakt uw verslaggever toch wel een beetje zorgerlijk. Wellicht dat de Commissie tegen de Burgerlijkheid een gepaste actie moet ondernemen. Immers, daar werd destijds voor gepleit in de laatst verschenen ondergrondse krant het "Oranje Bulletin".

Zo had ik toch op z'n minst wel een spontane duik in de romantische rivier de Seine verwacht of het spontaan naar beneden glijden van de Eiffeltoren. Niets van dat alles. De Kandidaten hebben in de bus het Wilhelmus niet gezongen. Dat is erg, maar schokkend ?

Desnoods waren er per ongeluk een aantal Leeden op een verlaten parkeerplaats tijdens de plaspauze achtergelaten. Niet schokkend, wel nieuwswaardig en vooral veel stof om over te praten. Gezien onze ervaring op dat gebied had er zeker, naar mijn idee, een tweede hoofdstuk aan toegevoegd mogen worden. Zou de Franse of Belgische politie net zo hulpvaardig zijn geweest als de Achterhoekse ? We zullen het helaas nooit te weten komen.

Desalniettemin hoopt uw verslaggever op betere tijden. Gezien de ontwikkelingen de komende dagen zal aan de rustige periode snel een einde komen. Echter voordat het zover is een spontane oproep van uw verslaggever, aan onder andere de Kandidaten van Mores, om voor vanavond een escalatieavond te organiseren in Antigoon. Een kleine tip: uw vriend in Oostenrijk kan u daarbij behulpzaam zijn. Om zelf ook een steentje bij te dragen zal ik speciaal voor de gelegenheid mijn rood/groen geruitte broek aan doen.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: