Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Diesfeest 2088 geslaagd voor Mores!

Friday, 07 Dec 2001 door Danny

Enschede,

Het was weer gezellig gisteravond op sociëteit Antigoon. De dertiende dies van ASV Taste werd afgesloten met een open feest met als thema het jaar 2088. Uw verslaggever heeft zijn ogen en oren weer eens goed de kost gegeven en heeft weer een aantal grappige en serieuze zaken ontdekt.

Zo werd de maker van de populaire site www.svenschenkel.nl gisteravond behoorlijk te grazen genomen, hij kende namelijk het begrip "restitutie" binnen Moresverband niet. Dus toen hij vol overgave "Heren van Mores...restitutie"riep keek hij toch wel wat verbaasd toen een Antigoon aan bier over hem heen werd gegooid. De escalatie kon beginnen !


Meest geslaagde grap van de avond was de verkleedpartij van Moreslid van der Veen. Voorzien van een grote nerdbril, een oubollig geruit jasje en het haar door middel van een stevige gel in een scheiding gebracht, kwam deze 93E jaars student binnen. Volgens het rugpand dat hij achter op zijn jasje had bevestigd, had hij zijn P in het jaar 2067 gehaald. Foto's van de diesviering zijn overigens te vinden op de website van ASV Taste.


Opvallend was overigens het nieuws van een Moreslid wiens naam niet bekend gemaakt mag worden. Het jonge Moreslid heeft namelijk gistermiddag bijna met zijn auto een kandidaat-lid van het genootschap aan gereden. Toen hij namelijk linksaf de Deurningerstraat op reed moest hij bovenop zijn remmen staan omdat het niet oplettende kandidaat-lid midden op de weg stond. Gelukkig liep alles goed af en kan er ook vanavond nog steeds over de toekomst van dit kandidaat-lid gestemd worden.

Al met al een geslaagde avond, zelfs de nieuwe kledingstijl van de dames van Bastet was wel aardig. Rode jasjes met daaronder rode rokjes...Bastena Airlines was geboren. Een hopelijk succesvolle opvolger van het Belgische Sabena, echter gezien hun voorgenomen "handelingen" tijdens de vlucht (zie www.bastet.nl.nu) moet dat geen problemen opleveren.

Vanavond de meest spraakmakende AV van het jaar van Moresgenootschap Ius Sanctus. Die overigens bijna niet door kon gaan, omdat één van de Hooghe Raadsleden was vergeten de commissiekamer te boeken. Gelukkig kon de Magistraat de schade snel herstellen. Desalniettemin tot vanavond, enne kandidaten...veel succes !


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: