Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


HR wisselingen op Goede Vrijdag de 13e !

Saturday, 14 Apr 2001 door Danny

Enschede,

De Hooghe Raad van Moresgenootschap Ius Sanctus is na gisteravond behoorlijk gewijzigd. Een aantal subjectleeden hebben in de HR plaatsgenomen en sommige oude HR Leeden zijn van functie gewisseld. Alleen de invulling van de functie van Procureur-Generaal (vdV) is hetzelfde gebleven. De wisselingen vonden gisteravond tijdens de AV in Antigoon plaats. De samenstelling ziet er nu als volgt uit:

Magistraat: (dB ipv vB),
Kanselier: (O ipv dB),
Griffier: (K ipv S),
Defensor: (V ipv vdV(2))
Executeur-Generaal: (S ipv A).

Na een wat rustig begin van de AV, en een aanklacht tegen de oude Magistraat (vB), omdat de orde te goed werd gehandhaafd, begon na de schorsing de boel goed los te komen. Hierbij werd het traditionele oud-Hollandse "worst en bier gooi" festijn weer in ere werd hersteld. Het inmiddels bekende lid
www.svenschenkel.nl werd later op de avond door jong Ius (V) (def. S) aangeklaagd, omdat hij tijdens het "executeren" voor zijn beurt sprak. Verder bleef de avond volgens betrouwbare bronnen vrij rustig en overzichtelijk.

De AV vond overigens plaats op Goede Vrijdag de Dertiende. Volgens deskundigen een dag waarop geen nieuwe dingen begonnen moeten worden. In hoeverre dit bijgeloof van invloed is op het functioneren van de nieuwe HR zal de tijd moeten uitwijzen.

De Leeden vB, vdV(2) en A worden hartelijk bedankt voor hun inzet in de Hooghe Raad van Moresgenootschap Ius Sanctus en kunnen zich opmaken voor een eventuele toetreding tot de Orde der Verheevenen. Dit zal op de eerstvolgende AV worden besproken. De nieuwe Hooghe Raad wordt veel sterkte en wijsheid toegewenst voor hun eerste belangrijke taak, namelijk de viering van het Tweede Lustrum van het genootschap.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: