Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Piano levert problemen op voor Moresleeden

Saturday, 29 Dec 2001 door Danny

Enschede,

Eén piano, zeven Moresleeden, diverse kleine trappen, één hoektrap en een lange kabel. Dat waren de ingrediënten gistermiddag tijdens een spontane activiteit van Ius Sanctus. Moreslid Zijlstra had namelijk een kleine groep Ius Sanctus Leeden bij elkaar geroepen voor een “kutklus” namelijk de verhuizing van een levensgrote piano. Echter wat op papier klopte, bleek in de praktijk op een drama uit te lopen.

De piano, die uit Hengelo kwam, werd, ondanks heftige rukwinden, voorspoedig naar Enschede gebracht. Geen vuiltje aan de lucht. Vol enthousiasme werd het grote en indrukwekkende muziekinstrument onthaald. Nadat een aantal Leeden (4) de eerste drie trappen van het flatgebouw met pijn en moeite wisten te overleven, stond na een klein half uur de piano eindelijk voor de voordeur van het huis van Moreslid Zijlstra. Achter deze deur echter nog een trap, namelijk een hoektrap naar boven. Volgens de berekeningen zou het apparaat makkelijk naar boven kunnen. Echter vanwege het grote gewicht moest er wel extra versterking ingeschakeld worden om het gewicht aan de achterkant te kunnen dragen.

De Moresleeden van Asgard waren gelukkig snel ter plaatse, ondanks het feit dat zij uit hun drukke werkzaamheden werden gehaald. Immers het grote en traditionele Oud- en Nieuwfeest staat weer voor de deur en de Heeren van Asgard waren al druk bezig met de voorbereidingen en de opbouw van de tent. Desalniettemin stonden zij binnen tien minuten voor de deur om het extra belangrijke spreekwoordelijke zetje in de rug te geven. Inmiddels was het muziekinstrument al vastgemaakt met een aantal kabels en kon het grote duw- en trekfestijn beginnen. De eerste vier treden gingen perfect en iedereen zag een goede afloop steeds dichterbij komen. Bij de vijfde tree ontstonden de problemen. De piano was te groot en kon de gevreesde draai toch niet maken.

Na veel wetenschappelijk geneuzel, allerlei redeneringen en gedachte uitwisselingen à la Mores werd besloten het apparaat toch maar even in de hal beneden te laten staan. De piano kon met geen mogelijkheid de trap op. Een behoorlijke teleurstelling voor de aanwezige Leeden, maar desalniettemin een vermakelijke middag. De piano zal nu zo snel mogelijk door de erkende verhuizer naar boven worden gebracht via het “verhuizers”raam...uiteraard met behulp van een lift.

Ondanks alle perikelen gisteren, staat vandaag weer een activiteit voor de Leeden van Mores op het programma. Het genootschap zal namelijk vandaag deelnemen aan de televisieopname van het nieuwe TV Oost programma “op de Troon.”

In dat programma kunnen inwoners van Overijssel hun gelukwensen aan het Koninklijke paar overbrengen via de regionale omroep. Het genootschap is hiervoor speciaal benaderd. Inmiddels is Moreslid van der Veen bezig om zijn speech van veertig seconden in elkaar te zetten en zal een klein groepje van in totaal acht Leeden meewerken aan het programma. Gezien de tijd van het jaar een behoorlijk hoge score. Meer informatie uiteraard via deze website, later dit weekend.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: