Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Commissie GNE opgericht

Wednesday, 02 Jan 2002 door Danny

Enschede,

Moresgenootschap Ius Sanctus kent vanaf gisteren een nieuwe commissie. De commissie genaamd “Commissie ter bevordering van het gebruik van de Nederlandse Euromunt” is opgericht nu de Euro in twaalf Europese landen, waaronder Nederland een feit is.

Ondanks het feit dat er maar liefst 2 miljard Nederlandse Euromunten worden gemaakt zal zeker na de zomervakantie de Nederlandse Euromunt nauwelijks meer te vinden zijn in Nederland. Althans dat is de grootste angst van de Leeden van de nieuwe commissie. Immers veel Nederlanders gaan op vakantie in het buitenland, waarbij Spanje en Frankrijk ronduit populair zijn. Daarnaast bezoeken veel Duitsers Nederland. Vooral in Enschede en omgeving zal de Duitse Euromunt dan ook snel zijn opwachting maken en de Nederlandse Euromunt verdrukken. Om te voorkomen dat Hare Majesteit de Koningin uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnt probeert de nieuwe commissie de Nederlandse normen en waarden in sociŽteit Antigoon in ere te houden door alleen met Nederlandse Euromunten te betalen en deze te ontvangen.

De initiatiefnemers van de nieuwe commissie zijn van plan zo snel mogelijk het nieuwe mos binnen ASV Taste te introduceren en te proberen alle leden te overtuigen van het gebruik van de Nederlandse Euromunt en het gebruik van buitenlandse Euromunten binnen de sociŽteit te ontmoedigen. Daarnaast gaan de initiatiefnemers voor elk lid van Mores een Oranje portemonnee aanschaffen waarin de Leeden hun Nederlandse Euromunten kunnen bewaren en op een gepaste moreswaardige wijze in de sociŽteit kunnen betalen.

Verder zal de commissie de tappers van Antigoon proberen te overtuigen enkel en alleen Nederlandse Euromunten terug te geven. Wellicht een onmogelijke opgave, maar de moeite waard om te proberen. Welke straf er op staat als men toch met buitenlandse Euromunten gaat betalen is vooralsnog onbekend. Er is immers nog geen praktijkvoorbeeld beschikbaar, maar deze kwestie zal ongetwijfeld zo snel mogelijk getoetst gaan worden door het Hof van Mores.

Overigens bestaat de commissie vooralsnog uit twee Leeden van het genootschap en is er nog plaats over voor andere Leeden. Aanmelden kan via het interne communicatiemiddel “Geblaat’ van Moresgenootschap Ius Sanctus. De Leeden van de “Commissie ter bevordering van het gebruik van de Nederlandse Euromunt” (kortweg: Commissie GNE) zal de komende weken de zaken binnen de sociŽteit nauwlettend in de gaten gaan houden.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: