Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moresleeden nu al overvallen door Euro !

Thursday, 03 Jan 2002 door Danny

Enschede,

Zeker twee Leeden van Moresgenootschap Ius Sanctus zijn nu al getroffen door buitenlandse Euro’s na gisteren enkele simpele transacties te hebben uitgevoerd in Enschede. Nog geen drie dagen de Euro in het land en nu al verdwijnt Hare Majesteit de Koningin zo langzamerhand uit de portemonnee.

Voor Moreslid Schut was de reden van de Duitse Euromuntjes in zijn portemonnee makkelijk te verklaren. Hij had immers Oud en Nieuw in Duitsland gevierd en was daar onder meer op zoek gegaan naar leuke Duitse Mšdchen. Hij liet overigens in het midden of het ook daadwerkelijk gelukt was. Wel hebben de Leeden van de “Commissie ter bevordering van het gebruik van de Nederlandse Euromunt” oftewel de Commissie GNE het jonge Moreslid direct aangesproken en hem gewaarschuwd voor het gebruik van de bewuste muntjes in de kroeg. Desalniettemin zit de eerste zaak zit er aan te komen, zeker nu duidelijk is geworden dat het SB van Antigoon in de sociŽteit de gulden niet meer accepteert en er dus aanstaande zondag tijdens de nieuwjaarsborrel direct met Euro’s moet worden betaald. Wel heeft het SB vandaag de toezegging gedaan zoveel mogelijk Nederlands Eurogeld terug te geven. Zij konden deze toezegging doen omdat zij immers voor een kroegavond hun geld bij de bank halen en ervan uitgaan dat ze daar gewoon Nederlandse munten krijgen. Zolang de leden van Taste de buitenlandse munten thuis laten moet het goed gaan.

Ook uw verslaggever is gisteren, buiten zijn schuld om, getroffen door de buitenlandse Euro. Na drie simpele transacties vandaag kreeg hij twee keer Duits Euromuntgeld terug. De eerste keer in de Supermarkt, de tweede keer bij de grote gele M. Een groot probleem natuurlijk, zeker wanneer er weer gewoon bier gehaald moet worden in SociŽteit Antigoon.

Overigens is hier nu al mee duidelijk geworden dat de Leeden van de Commissie GNE gelijk gaan krijgen over het verdwijnen het Nederlandse Eurogeld. Met angst en beven wordt dan ook uitgekeken naar de markt van a.s. zaterdag in Enschede. Traditioneel bezoeken veel Duitsers deze markt en zij zullen dan ook massaal hun Duitse Eurogeld gaan uitgeven. Overigens is uw verslaggever vandaag nog geen andere buitenlandse Euro’s tegen gekomen. Echter, ook dit laat niet lang op zich wachten, want over een paar weken gaat de Mores Snow Show weer van start en veel Moresleeden zullen dan ook veel Franse Euro’s mee terug naar Nederland nemen.

Desalniettemin, Leve de Koningin !


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: