Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Vrouw zorgt voor verwarring bij Magistraat

Sunday, 22 Apr 2001 door Danny

Enschede,

Een week geleden werd Moreslid dB, Magistraat van Moresgenootschap Ius Sanctus. Reden genoeg voor uw verslaggever om hem op te zoeken en zijn eerste week als "Maggiman"" door te nemen. Een nu al roerig en opvallend weekje.

"Pure emotie", dat ging er door hem heen toen hij Magistraat van het genootschap werd. De eerste AV was volgens hem goed te doen. Er waren dan ook maar 13 man aanwezig, maar over de toekomstige AV 's, wanneer er wel eens veel meer Leeden aanwezig zullen zijn, maakt hij zich nog geen zorgen. Belangrijke doelstelling van de Magistraat is het strakker maken van de organisatie. Zaken die op het laatste moment nog geregeld moeten worden wil hij voorkomen.

Het was overigens een drukke week voor de Magistraat. Naast de nasleep van zijn vorige functie, Kanselier, moeten nog een hoop zaken geregeld worden voor bijvoorbeeld het traditionele zeilen in juni in Langweer, Friesland. De afgelopen week zijn de boten voor het zeilen gereserveerd. Tot verbazing van de bootverhuurder en de Magistraat is de oerdegelijke Romte voor het weekend helaas al verhuurd. Gelukkig waren er nog genoeg andere boten, maar even schrikken was het wel.

Verder zijn de voorbereidingen voor Koninginnedag in Enschede en een cantus voor Tennisvereniging Ludica inmiddels in volle gang. Begin mei moet het evenement plaatsvinden tijdens de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Tennis op de UT. Overigens ging dat bijna mis. Een bekende vrouw zorgde voor een kleine kink in de kabel. De eerste belangrijke vergadering met Ludica werd door de jonge, nieuwbakken Magistraat vergeten. De avond ervoor was een beetje uit de hand gelopen en door prettige omstandigheden had hij daarom niet thuis geslapen. Gelukkig was Oud-Magistraat vB er nog om de vergadering bij te wonen en zaken op orde te stellen.

Desalniettemin is de nieuwe Magistraat tevreden over zijn eerste week en hoopt hij de invulling van zijn Magistraatsperiode in ieder geval voor de helft zo goed te doen als zijn grote voorbeeld Oud-Magistraat K. De bedoeling is tot oktober / november aan te blijven als Magistraat. Beoogde opvolger is al geregeld, maar daar wilde dB nog niets over zeggen ondanks aandringen van uw verslaggever.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: