Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Brits Guyana brengt eerste huwelijkszegels

Friday, 04 Jan 2002 door Danny

Door Job van de Sande (Algemeen Dagblad)

Rotterdam,

De posterijen van Brits Guyana brengen maandag een speciale serie postzegels uit ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima. De voormalige Britse kolonie is daarmee sneller dan de Nederlandse PTT die pas een week later huwelijkszegels uitgeeft.

De zes verschillende postzegels met foto's van het prinselijk paar hebben elk een frankeerwaarde van 120 Guyaanse dollars (circa € 0,75). De serie wordt uitgebracht op een souvenirvel met afbeeldingen van de Beurs van Berlage en de Nieuwe Kerk. De posterijen van Brits Guyana brengen maximaal 25.000 herinneringszegels in omloop. Het Algemeen Dagblad veilt 100 van deze zegels via de internetsite.

Brits Guyana geeft geregeld postzegels uit bij bijzondere gebeurtenissen aan de Europese hoven. "Zowel bij het huwelijk van Charles en Diana als na het overlijden van prinses Gracia van Monaco kwamen in Brits Guyana herdenkingszegels uit", zegt E. Matthijssen van Edel Collecties die de Guyaanse postzegels importeert voor Nederlandse verzamelaars. PTT Post maakt vandaag bekend welke postzegels worden uitgebracht rond het koninklijk huwelijk op 2 februari. De huwelijkszegels komen op z'n vroegst eind volgende week op de markt.

Leeden die in het bezit willen komen van deze bijzondere serie postzegels, kunnen een bod uitbrengen via de website van het Algemeen Dagblad. (www.ad.nl)

De postzegels gaan naar de 100 hoogste bieders. Het bieden begint vanaf €5. De opbrengst komt ten goede aan de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: