Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Laatste hand aan kroon voor Máxima

Tuesday, 08 Jan 2002 door Danny

Amsterdam,

De Brabantse goudsmid Jos van den Elzen legt in zijn atelier de laatste hand aan de kroon die hij speciaal voor Máxima heeft bedacht. Jos van den Elzen heeft er ruim vijf weken lang op geploeterd om hem af te krijgen. Morgen mag hij het sieraad aanbieden aan de kroonprins en zijn verloofde op paleis Noordeinde.

In de kroon zitten ruim 200 parels en ook diamanten verwerkt. Het sieraad bestaat uit een 7 centimeter hoge zilveren band, verguld met zuiver goud. De band met ruwe granaatkristalletjes en kleine briljantjes wordt gesloten met een donkerrode fijn geslepen knots van een granaat met een doorsnede van 17 millimeter. Het voile bestaat uit een golvend net van witgouden buisjes met op elk knooppunt een parel. Deze parels verlopen in kleur van wit naar vol rosé.

Jos van den Elzen won eind vorig jaar de nationale ontwerpwedstrijd voor het sieraad voor het aanstaande bruidspaar, uitgeschreven door de Vereniging Goud- en Zilversmeden.

(Bron: De Telegraaf)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: