Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Postzegels en Sieraden voor Kroonprins en Máxima

Wednesday, 09 Jan 2002 door Danny

Den Haag,

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Mxima Zorreguieta nemen vandaag de eerste twee huwelijkszegels in ontvangst op Paleis Noordeinde te Den Haag. De postzegels zijn ontworpen door Mevis en Van Deursen uit Amsterdam.

De zegels zijn gebaseerd op een tweetal foto’s die in opdracht van PTT Post zijn gemaakt. De kleurbanen in het ontwerp vormen de Nederlandse driekleur met oranje wimpel en de cijfers 2 - 2 - 2, verwijzend naar de huwelijksdatum. Beide postzegels vertegenwoordigen een waarde van € 0,39 en zijn gedrukt in een oplage van 1,5 miljoen.
De huwelijkszegels zijn vanaf 10 januari verkrijgbaar bij postkantoren en via www.postshop.nl.

Daarnaast nemen Willem-Alexander en Maxima vandaag het sieraad De branding en de dageraad van Jos van den Elzen in ontvangst op Paleis Noordeinde te Den Haag. Van den Elzens ontwerp won de wedstrijd ‘Smeden voor Máxima en Willem-Alexander’, die de Vereniging Goud- en Zilversmeden uitschreef om een huwelijksgeschenk te vervaardigen.

De wedstrijd, die werd uitgeschreven door de Vereniging Goud- en Zilversmeden onder de eigen leden, was bedoeld om de Nederlandse bevolking te laten kennismaken met de vele facetten van het beroep goud- en zilversmid en vooral met het ontwerp van sieraden en gebruiksvoorwerpen. Een vakjury nomineerde uit een groot aantal inzendingen tien ontwerpen. Bezoekers van de website waarop de wedstrijd te volgen was werden in de gelegenheid gesteld het winnende ontwerp te kiezen.

Goudsmid Jos van den Elzen uit Berlicum heeft het sieraad ontworpen naar een idee van Thea van Vliet en Van den Elzen zelf.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: