Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


C&A in verlegenheid door pikante Máxima-kalender

Wednesday, 09 Jan 2002 door Danny

Rijswijk,

Kledingconcern C&A is flink geschrokken van de 'O la la-kalender' van het weekblad Panorama. Het blad bracht in het eerste nummer van dit jaar een kalender als bijlage uit, die Máxima Zorreguieta toont in overwegend schaarse maar wulpse kledij.
Volgens het weekblad is de kalender gemaakt 'met medewerking van' onder andere C&A. Het bedrijf wist echter van niets. Het gaat om foto's van een model, waarop het hoofd van Máxima werd gemonteerd. ,,We zijn erin getuind'', zegt woordvoerder Frank van 't Hek. C&A leent geregeld kleding uit aan een netwerk van stylisten, die modereportages maken voor allerlei bladen. Daarmee hoopt het bedrijf de consument opmerkzaam te maken op de eigen kleding.

,,Het gaat bij deze kalender niet om de kleding, maar de actie is bedoeld om iemand belachelijk te maken. Dat is nooit onze bedoeling, met niemand. Wij hopen met het uitlenen van onze kleding alleen op een beetje gratis publiciteit voor onze spullen, zodat mensen denken: wat een leuke dingen heeft C&A.''

Het bedrijf gaat uitzoeken hoe het zover heeft kunnen komen. Het sluit niet uit dat de stylist in kwestie ook van niets geweten heeft, maar dat Panorama later zelf Máxima in de vier foto's heeft gemonteerd.

De bruid van onze kroonprins kan overigens haar lol op als het gaat om misbruik van haar portret. Zo is er ook een montage op de digitale snelweg in omloop, die haar zogenaamd spiernaakt onder een staatsieportret van koningin Beatrix toont.

(Bron: Limburgs Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: