Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Römte hele jaar door verhuurd

Wednesday, 09 Jan 2002 door Danny

Enschede,

De Römte, het traditionele schip dat Moresgenootschap Ius Sanctus elk jaar huurt voor het zeilen, is voor de komende zomer helemaal volgeboekt. Dat heeft directeur Speelman gisteren tegenover de Magistraat verklaard.

De Magistraat heeft gistermiddag een aantal telefoontjes gepleegd richting Friesland en kreeg deze schokkende mededeling te horen. Gelukkig had Speelman ook nog goed nieuws. De week dat het genootschap gaat zeilen is de Römte nog wel beschikbaar en daarmee kan het genootschap ook komend zeilen weer gebruik maken van de Römte.

Desalniettemin zijn de andere schepen van Speelman wel al verhuurd. Het is dan ook onduidelijk welke andere vaartuigen het genootschap het komende jaar gaat gebruiken tijdens het zeilen. De geruchten gaan dat de Magistraat daarom de hulp van Menno Sappé heeft ingeroepen. Wat dat heeft op geleverd is vooralsnog onbekend.

Overigens wordt de situatie des te pikanter nu blijkt dat de zeilcommissie vergeten is welke opties voor het zeilen zijn overgebleven na de jaarvergadering in september vorig jaar. Tijdens deze jaarvergadering werden een aantal opties aan de Leeden gepresenteerd, maar door de "gezelligheid" van het weekend is het nu een aantal maanden later, niet meer duidelijk welke opties zijn overgebleven.

Het is daarom ook onduidelijk wat het genootschap aan vaartuigen gaat huren en welke mogelijkheden er in Friesland nog zijn. Vooralsnog is het een kwestie van afwachten, maar gelukkig is de Römte in ieder geval in het bezit van het genootschap tijdens het zeilfestijn 2002.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: