Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Nederlands Dans Theater danst voor Koninklijk paar

Thursday, 10 Jan 2002 door Danny

Den Haag,

Het Nederlands Dans Theater (NDT) biedt Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta ter gelegenheid van hun huwelijk vanavond in het Lucent Danstheater te Den Haag een voorstelling aan.

Het NDT danst twee balletten voor het paar, Bella Figura van Jiri Kylián en Simple Things van Hans van Manen. De voorstelling wordt eveneens bijgewoond door Hare Majesteit de Koningin, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden en andere leden van de Koninklijke familie. Verder zijn vrienden en bekenden van het bruidspaar uitgenodigd, en vertegenwoordigers uit een groot aantal sectoren van de Nederlandse samenleving.

Het NDT geniet al vele jaren de belangstelling van de Koninklijke familie. Reden voor het NDT om het aanstaande echtpaar een bijzondere voorstelling als huwelijksgeschenk aan te bieden. Het NDT heeft gekozen voor deze twee balletten van de huischoreografen Jiri Kylián en Hans van Manen, omdat ze behoren tot de beste werken die op dit moment op het repertoire staan van het gezelschap. Bella Figura wordt gedanst door NDT I, het grote gezelschap. NDT II, het gezelschap voor jonge dansers, voert Simple Things van Hans van Manen uit.

(Bron: RVD)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: