Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Haarlemse Stadsbeiaardier speelt orgel tijdens huwelijk

Thursday, 10 Jan 2002 door Danny

Haarlem,

De Haarlemse stadsbeiaardier Bernard Winsemius is gevraagd tijdens de huwelijksceremonie van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta in de Amsterdamse Nieuwe Kerk het orgel te bespelen.

Talloze Haarlemmers hebben -zonder het te beseffen- al concerten van Winsemius beluisterd. Op maandag en vrijdag is hij steevast rond het middaguur te beluisteren in het centrum van Haarlem; zijn fans verzamelen zich bij voorkeur in de Wijngaardtuin, waar de klanken van het carillon van de Grote Kerk het beste zijn te horen.

In Amsterdam is Winsemius met Gustav Leonhardt de bespeler van de monumentale historische orgels in de Nieuwe Kerk. Daarnaast is hij docent aan de Rotterdamse Hogeschool voor Muziek en Dans (orgel) en aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten (orgel en beiaard). Als gastdocent geeft Winsemius geregeld cursussen, voornamelijk op het gebied van renaissance- en barokmuziek.

Bernard Winsemius kreeg zijn opleiding orgel bij Anton van der Horst en Albert de Klerk aan het Amsterdams Conservatorium. Zijn opleiding beiaard genoot hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij kreeg voor zijn studies de Prix d'Excellence voor orgel (1970) en beiaard (1971). Winsemius maakte vele opnamen voor radio en televisie en was daarnaast actief met CD-producties.

(Bron: Haarlems Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: