Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


NOS interview met Koninklijk Paar

Monday, 14 Jan 2002 door Danny

Amsterdam,

De NOS-televisie zendt vrijdag 18 januari op Nederland 2 een interview uit met kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta.

Het interview, dat een uur duurt, is kortgeleden afgenomen door Maartje van Weegen en Paul Witteman. Het vraaggesprek vond plaats op kasteel Drakensteyn, waar Willem-Alexander is opgegroeid, en Huis ten Bosch, het woonpaleis van koningin Beatrix.

Volgens Van Weegen konden zij en Witteman alles vragen wat ze wilden en heeft de Rijksvoorlichtingsdienst niet van tevoren inzage gehad in de vragenlijst. Over het interview wil ze verder alleen nog kwijt dat het `buitengewoon interessant' was.

Het televisie-optreden komt aan de vooravond van het koninklijk huwelijk dat op 2 februari wordt voltrokken in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daarna volgt de kerkelijke inzegening in de hoofdstedelijke Nieuwe Kerk. De televisie-registratie kost de NOS ruim 1.2 miljoen Euro, waarvan de omroep zo'n 500.000 Euro hoopt terug te verdienen door verkoop van beelden aan andere landen.

Tot nu toe hebben 1300 buitenlandse journalisten een accreditatie aangevraagd voor Het Huwelijk. Ook Argentinië, het geboorteland van Máxima, vaardigt een televisieploeg af.

(Bron: Algemeen Dagblad)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: