Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Oud-Magistraat: "Jammer van die macht"

Friday, 27 Apr 2001 door Danny

Enschede,

"Het is jammer van die macht die je kwijt bent", dat zei de oud-Magistraat (vB) vanavond tegen uw verslaggever.

Het is inmiddels twee weken geleden dat de Magistraatswissel plaatsvond, reden genoeg dus voor uw verslaggever om aan de oud-Magistraat te vragen hoe het bekende zwarte gat bevalt. "Jammer, dat je geen macht meer hebt en dat eigenlijk niemand meer naar je luistert" was zijn eerste opmerking.

Overigens gaat het goed met onze oud-Magistraat. Naast deze functie heeft hij van de week ook het voorzittersschap van de Raad van Advies van de vereniging neergelegd en heeft hij dus in deze periode van zijn leven weinig meer te doen dan het afronden van zijn studie. "Da's even wennen, maar het lukt wel", aldus vB.

De oud-Magistraat kijkt met een glimlach terug op zijn periode. Het doel dat hij voor ogen had is bereikt. "Er is meer openheid binnen het genootschap" was zijn commentaar en dat doet me deugd!

Zijn plannen binnen het subject zijn duidelijk: Even ervoor zorgen dat de cantus voor Tennisvereniging Ludica tijdens het Nederlands Studenten Kampioenschap Tennis op de UT goed verloopt. Dat, dat ongetwijfeld goed gaat verlopen is duidelijk, aangezien de oud-Magistraat vorige week al de taken voor de nieuwe Magistraat moest waarnemen, omdat deze de eerste belangrijke afspraak vergeten was, vanwege de perikelen omtrent een bekende vrouw. Deze vrouw is overigens gisteravond niet in Antigoon gesignaleerd.

Verder wil de oud-Magistraat nog even aan uw verslaggever kwijt dat hij niet in het Subject zit, maar slechts in de... Wanorde. Hoe de Orde der Verheevenen op deze uitspraak gaat reageren is vooralsnog onduidelijk.

Overigens was het gisteravond voor Moresgenootschap Ius Sanctus een bijzonder goede avond. Zustervereniging Ovum Novum kwam invallen in Enschede en diverse Moresleeden hebben de kroeg vol overtuiging met hand en tand verdedigd. Het resultaat was wel dat Ius Leeden van top tot teen onder het meel en ei zaten, maar dat mocht de pret niet drukken. Vooral S, S en vdV hebben de volle lading gekregen.

Naast de inval kan ook de Commissie Meer Mores in de Media tevreden zijn. Binnenkort verschijnt in de Berliner Zeitung een artikel over één van de Moresleeden en ook de recordpoging-voorbereidingen met de Guinness Book of Records Organisatie lopen voorspoedig. De Praeses van deze commissie kan tevreden zijn.

Maandag zal het het genootschap uitgebreid Koninginnedag vieren. Gezien de gegronde voorbereidingen belooft dit in Antigoon een waar en grotesk feest te worden.
Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: