Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Britse pers gek van opwinding: prins Harry blowt en zuipt

Monday, 14 Jan 2002 door Danny

Londen,

De Britse pers is in rep en roer: prins Harry, de jongste zoon van kroonprins Charles en wijlen prinses Diana, heeft in juni en juli 2001, op 16-jarige leeftijd, 'verscheidene malen' cannabis (wiet) gerookt.

Ook dronk hij in die tijd, op en rond het buitenverblijf Highgrove in Gloucestershire, af en toe 'bovenmatig veel' alcohol. En ook dat was een illegale activiteit, want sterke drank mag alleen genuttigd worden door 18-jarigen en ouder.

Prins Charles heeft zijn zoon een dagje naar een ontwenningskliniek voor hero´neverslaafden gestuurd, waar de jonge prins zodanig onder de indruk raakte van de gruwelen der verslaving, dat hij nu weer geheel fris in het hoofd is.

's Lands grootste zondagsblad News of the World had het verhaal boven water gekregen, maar zaterdag al was het uitgelekt naar de concurrenten. Zodoende openden gisteren alle zondagskranten, van boulevardblad tot zogeheten kwaliteitskrant, met het grote nieuws. Uit de vette koppen bleek dat het niet zozeer Harry's dronkenschap was die de media in opperste staat van opwinding hadden gebracht, als wel de verschillende jointjes die Zijne Hoogheid had genuttigd. 'Harry's Drugs Shame' ('Harry's drugsschande') kopte News of the World bijvoorbeeld, en belichtte de affaire vervolgens van boven tot onder in maar liefst zeven pagina's.

De prins, zoveel is duidelijk, ging op Highgrove en in de nabij gelegen pub de Rattlebone Inn met foute vriendjes en vriendinnetjes om, en zou zelfs een keer uit de pub zijn gezet nadat hij een Franse barbediende een 'fucking frog' (kikker, het Britse scheldwoord voor een Fransoos) had genoemd.

Alom wordt Charles' reactie volop geprezen. Hij heeft een rustig, goed gesprek met zijn zoon gevoerd en hem een dagje naar de hero´nekliniek gestuurd, om zijn zoon te laten zien waar uit de hand gelopen drugsgebruik uiteindelijk toe kan leiden. Een glanzend en benijdenswaardig voorbeeld van wijsheid, Charles komt hieruit naar voren als een moderne koning in de maak'', aldus News of the World.

Uit hele het land kwamen blijken van medeleven. Natuurlijk deed ook premier Tony Blair een duit in het zakje. Die vond dat Charles en de koninklijke familie de zaak uitstekend hadden opgepakt. Blair kan het weten, want diens zoon Euan werd anderhalf jaar geleden eveneens op 16-jarige leeftijd na een schoolfeestje stomdronken en kotsend thuisgebracht door de politie.

Hoewel de Britse pers nu breed uitpakt over de enkele joints die prins Harry heeft gerookt, wordt in zowel politiek als maatschappij steeds minder krampachtig gereageerd op cannabisgebruik. Sinds kort wordt ook in Groot-BrittanniŰ het gebruik en bezit van kleine hoeveelheden cannabis niet meer bestraft.

(Bron: Amersfoortse Courant)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: