Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Moresleeden Nijkamp en Vasters vliegen uit

Tuesday, 15 Jan 2002 door Danny

Enschede,

De Moresleden Vasters en Nijkamp zijn de komende drie maanden ver verwijderd van Enschede. Beide Leeden gaan namelijk op stage en zullen de komende maanden in het buitenland doorbrengen.

Moreslid Nijkamp zoekt het hoge Noorden op en gaat zijn stageperiode in Finland doorbrengen. Wat hij daar gaat doen is vooralsnog onbekend. “Het is allemaal nog wat onduidelijk, de opdracht wordt daar pas duidelijk gemaakt, maar een vliegticket en een kamer heb ik al wel” aldus het jonge Moreslid.

Naast het vervullen van zijn stageopdracht zal Nijkamp Moresgenootschap Ius Sanctus niet vergeten. Het Hoofd Rampenstaf Calamiteitencommissie MIS / Algemeen, heeft namelijk namens de calamiteitencommissie van het genootschap aan hem gevraagd of hij de onverwachte gebeurtenissen in de Scandinavische landen in de gaten wil houden. “Maar natuurlijk wil ik dat” was daarop zijn antwoord.

Aanstaande maandag zal Nijkamp vertrekken en vanuit het plaatsje Joensuu zijn taken gaan vervullen. De vliegticket is gistermiddag geboekt. "Ik verheug me al op de sauna's!" aldus Nijkamp. 21 april is hij weer terug in Nederland.

Terwijl Nijkamp het hoge, maar vooral ook koude Noorden bezoekt, heeft Moreslid Vasters het qua temperatuur in ieder geval beter bekeken. Vasters gaat zijn stageperiode namelijk in Zuid-Afrika in de omgeving van Johannesburg doorbrengen.

Grappig detail is dat Vasters wel weet wat zijn opdracht is, maar nog niet zeker weet of hij een kamer heeft. Bij Nijkamp was van het omgekeerde sprake. De man die een kamer voor Vasters zou regelen is op dit moment op vakantie in Oostenrijk. Wellicht dat het Hoofd Rampenstaf Calamiteitencommissie MIS / Midden-Europa de man kan opsporen om Vasters van deze onzekerheid af te helpen. Desalniettemin heeft hij er wel vertrouwen in dat alles goed komt. “Het wordt wel spannend, maar het zal wel goed komen.” aldus de kroegzichtbewoner.

In Zuid-Afrika gaat Vasters de komende drie maanden als assistent-uitvoerder een bouwproject begeleiden. “Twee studenten van de UT zijn daar al mee begonnen, en ik ga samen met een andere UT student het proces afronden.” aldus Vasters. Naast het vervullen van zijn stageopdracht zal ook hij zich gaan inzetten voor de calamiteitencommissie van Ius Sanctus en wordt daarmee Hoofd Rampenstaf Calamiteitencommissie MIS / Zuid-Afrika.

Aanstaande dinsdag zal Vasters vertrekken en vanuit de Universiteit van Wit Watersrand zijn taken gaan vervullen. “Ik ga daar lekker de zomer doorbrengen, het is daar nu 30 graden!” Rond half april is Moreslid Vasters weer terug in Nederland.

Met het vertrek van beide Heeren is de calamiteitencommissie van het genootschap tijdelijk uitgebreid. Naast de (tijdelijke) posten in Finland en Zuid-Afrika kent de commissie ook posten in De Meern, Enschede, Oostenrijk en New York.


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: