Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage Oudledenvereniging La Belle Epoque Algemene StudentenVereniging Taste Ius Sanctus Homepage
De Homepage van Ius Sanctus
Koning der Nederlanden Willem-Alexander
Leeden van Ius Sanctus, links naar hun homepages en e-mail adressen
Activiteiten van Ius Sanctus: Zeilen, Cantus...
Ook zo benieuwd wie er in de keldercommissie zit? Hier een overzicht van alle commissies
Een archief van alle nieuws items die op deze website hebben gestaan
Het Mores Masterplan in werking, zie hier de succesvolle resultaten
Laat hier een bericht achter en lees de berichten van anderen

Ius Sanctus Nieuws Archief


Witteman negeert embargo; NOS boos

Wednesday, 16 Jan 2002 door Danny

Hilversum,

Máxima Zorreguieta gelooft haar vader als hij zegt niets te hebben geweten van martelingen en verdwijningen in zijn land. Dat zegt ze in het interview met haar en prins Willem-Alexander dat de NOS vrijdag uitzendt.

Dit heeft een van de interviewers, Paul Witteman, al verklapt in de rtv-gids van de VARA. ,,Waarom zou hij tegen mij liegen?``, vraagt Máxima zich in het interview af. Op de conclusies van professor Baud, die voorafgaand aan de verloving onderzoek deed naar het verleden van Jorge Zorreguieta en vaststelde dat Máxima`s vader wel op de hoogte moet zijn geweest, zegt prins Willem-Alexander verder : ,,Dat is zijn mening, er staan andere tegenover.``

Het gesprek is vrijdagavond om 21.22 uur te zien via Nederland 2. Volgens Witteman zijn er twee kennismakingsgesprekken aan voorafgegaan om tijdens het interview een ontspannen sfeer te krijgen. Dat is naar zijn idee gelukt. ,,De houding van het verloofde stel was zeer open. Alles mocht worden gevraagd. Het gesprek is in één keer opgenomen en geen enkele vraag of antwoord is overgedaan``, aldus Witteman in zijn wekelijkse column in de VARA-gids.

De NOS, die de exclusieve opdracht kreeg voor het maken en uitzenden van het gesprek, is niet blij met het feit dat Witteman nu al uit de school is geklapt. "Er rust een embargo op het gesprek", aldus NOS-woordvoerder Rolf de Wit. "Dat betekent dat we de afspraak hebben gemaakt dat er van tevoren geen inhoudelijke informatie uit het interview naar buiten mocht komen. De uitspraken die Witteman in zijn column doet, komen voor zijn eigen rekening maar het is niet de lijn die de NOS volgt.

Het hoofd actualiteiten van de NOS, Lars Andersson, zal dan ook nog wel contact met Witteman opnemen."

De RVD wil niet op de column reageren. "Er zijn uiteraard afspraken over het interview gemaakt maar ik wil hier geen uitspraken over doen," aldus hoofddirecteur van de RVD, Eef Brouwers.

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant (1) en Drentse Courant (2)


Zoek in het Ius Sanctus Nieuws Archief: